Kruševac: Vandalski naprednjački napad na opoziciju

Kruševac: Vandalski naprednjački napad na opoziciju

Vandalsko razbijanje stranačkih prostorija Demokratske stranke u Kruševcu, uz cepanje srpske i stranačke zastave, ishod je otvorenog siledžijstva koje je vladajuća partija uvela kao glavni metod svog političkog delovanja.

Naprednjački kartel očigledno je sa govora mržnje, svoje omiljene alatke u javnom diskursu, prešao na direktno nasilje, pokušavajući da „disciplinuje“ svakog ko se usudi da iznese kritiku na račun režima. Meta primitivnog zastrašivanja su svi: i politički aktivisti, i aktivisti civilnog sektora, i novinari, i studenti... Upadaju u domove naših kolega, prete oružjem, razbijaju kancelarije, šamaraju novinare, dave, čupaju grkljane... Širom su otvorili vrata najbrutalnije strahovlade, u kojoj je bezbednost svakog građanina ugrožena. Tome se mora stati na put.

Gradski odbor Nove stranke Kruševac najoštrije osuđuje ovaj vandalski napad na opozicione kolege u našem gradu. Zahtevamo od profesionalaca u nadležnim organima da postupe časno i odgovorno, hitno utvrde identitet počinioca i nalogodavaca i adekvatno ih procesuiraju.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close