Licemerje ministarke Mihajlović - Meštani Majura još čekaju rampu

Licemerje ministarke Mihajlović – Meštani Majura još čekaju rampu

Licemerje i drskost ministarke Zorane Mihajlović, kojima po ko zna koji put pokušava da izbegne odgovornost za izostanak pravovremene reakcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče je prešlo čak i njene granice.

Izjavivši da će za oko 15 dana ipak biti postavljene rampe na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša jer "građani traže dodatno obezbeđenje na tom mestu", ministarka u svom maniru vređa zdrav razum jer je, neposredno posle tragedije, izjavila da je to jedan od najpreglednijih prelaza u Srbiji i da postoje stručnjaci koji određuju gde je rampa potrebna, a gde ne. Da li je zakazala struka ili ministarka opet izbegava odgovornost, u ovakvoj državi ne može se utvrditi.

Gradski odbor Nove stranke Šabac stoga podseća na problematičan pružni prelaz u Majuru, nadomak Šapca, i na zahtev za podizanje nivoa osiguranja na putnom prelazu koji je Grad Šabac uputio "Železnicama Srbije" još u novembru 2014. godine. Odgovor iz "Železnica" je glasio da je prelaz bezbedan i da nema osnova za podizanje nivoa osiguranja, kao i da "Železnice Srbije" nemaju novca za ostvarivanje zahteva Grada Šapca. Međutim, predizborna obećanja jača su od svega, pa tako ministarka Mihajlović lično obeća Majurcima, a za potrebe izbora u mesnoj zajednici, da će pružni prelaz dobiti sigurnosni branik. Lako obećanje obično postane laž - meštani Majura ostadoše bez rampe, a ministarka u svoju biografiju upisa još jedno besramno obećanje.

Na pružnom prelazu u Majuru već je bilo nekoliko nesreća sa ljudskim žrtvama. Treba li da se desi nova tragedija da bi ministarka opet pogazila struku i obećala rampu? Ako bude u jeku predizborne kampanje, možda ćemo imati sreće da sigurni branik u Majuru bude postavljen. Prošli put nismo, zaključuju iz Šabačkog odbora NOVE.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close