Lider Nove stranke Zoran Živković dobio poziv za učešće na Crans Montana forumu u Maroku

Lider Nove stranke Zoran Živković dobio poziv za učešće na Crans Montana forumu u Maroku

Predsednik Nove stranke Zoran Živković dobio je zvaničan poziv da, kao bivši premijer Srbije, a sada lider parlamentarne partije, učestvuje na Crans Montana forumu, koji će se iduće godine u martu održati u Maroku.

Na četvorodnevnom samitu u marokanskom gradu Dahli, pod pokroviteljstvom kralja Mohameda VI, visoke zvanice iz celog sveta razgovaraće o razvoju i jačanju afričkog kontinenta u celini, kao i osnaženju u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne odgovornosti i opšteg kvaliteta života među lokalnim stanovništvom.
 
Živković će tako, zajedno sa brojnim predsednicima, ministrima, uspešnim privrednicima i predstavnicima humanitarnih organizacija zemalja celog sveta, imati prilike da učestvuje u kreiranju svojevrsnog novog društvenog ugovora u koji će biti uključene sve svetske sile, a sa ciljem osnaženja najsiromašnijeg i najnerazvijenijeg kontinenta.
 
Podsetimo, predsednik Nove stranke Zoran Živković dobitnik je nagrade Foruma Crans Montana iz 2003. godine, za zasluge u svrgavanju autokratskog režima i demokratizaciju Srbije.
 
Crans Montana Forum je švajcarska nevladina organizacija, osnovana 1986. godine, sa misijom stvaranja humanijeg sveta. Forum decenijama blisko sarađuje sa vladama svih zemalja sveta, kao i sa specijalizovanim telima i internacionalnim i regionalnim organizacijama poput UN, UNESCO, EU, Evropske komisije, Saveta Evropa i brojnim nevladinim organizacijama. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close