Lideri omladine Nove stranke i PSG-a poklonili ministru Šarčeviću Gramatiku srpskog jezika

Lideri omladine Nove stranke i PSG-a poklonili ministru Šarčeviću Gramatiku srpskog jezika

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković, član omladine NOVE Zlatko Milošević i lider mladih Pokreta slobodnih građana Stefan Simić odneli su danas na poklon ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću Gramatiku srpskog jezika.

 

 

Nakon što su poklon, sa posvetom da mu žele da što pre savlada pravila našeg maternjeg jezika, predali na pisarnici Ministarstva, mladi dveju političkih partija objasnili su da je povod neznanje koje je Šarčević pokazao pokušavajući da ponizi novinarku jednog medija. Tako joj je on, naime, poručio: "Vi bi pali na PISA testu", umesto "Vi biste", kako pravila nalažu, dokazavši na jednom primeru sunovrat našeg obrazovnog sistema u celini.
 
Podsetivši da je budžet Beogradskog Univerziteta drastično smanjen predlogom budžeta za iduću godinu, dok sa druge strane imamo svekodnevne afere sa falsifikovanim diplomama i doktoratima predstavnika vlasti na svim nivoima, Eleković je ukazao da je zadatak upravo mladih da svojim primerom pokažu na kakvim ljudima Srbija treba da ostane.
 
 
 
"Pomenutom akcijom ukazujemo na loše stanje u našem prosvetnom sistemu, sve gore rezultate na PISA testiranju, kao i na afere u proteklom periodu vezane za plagiranje diploma. Postavlja se pitanje kakav je odnos ministra Šarčevića prema svemu tome. Mi smo mladi ljudi koji žele da ostanu u ovoj zemlji i da se bore, a nažalost ne vide perspektivu ni u obrazovanju, kao ni u našoj lepoj Srbiji uopšte", konstatovao je lider Foruma mladih NOVE Eleković.
 
Dodajući da je ministar obrazovanja, pored neznanja, pokazao i veliku nekulturu u obraćanju predstavnicima medija, što je i inače manir aktuelnog režima, predstavnik Pokreta slobodnih građana Simić je za kraj podvukao da će javnost svakako u narednom obavestiti kako je i da li je Šarčević reagovao na mali poklon od opozicione omladine. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close