Lokalni moćnici opštine Stari grad otvoreno opstruišu rad opozicione Nove stranke

Lokalni moćnici opštine Stari grad otvoreno opstruišu rad opozicione Nove stranke

Nakon što je na beogradskoj opštini Stari grad danas popodne održana sednica Gradske opštine, na kojoj su izabrani članovi opštinskog veća i predsednik opštine, postalo je jasno da je na delu teška opstrukcija opozicionog rada na lokalu, s obzirom na to da odbornici Nove stranke nisu čak ni dobili poziv za održavanje sednice.

Iako je zvanična dužnost skupštinske službe, koju predvodi načelnik opštinske uprave Andrej Belingar, da sve odbornike blagovremeno obavesti o sazivanju sednice, uprava opštine Stari grad nije se čak ni povela primerom, recimo, Skupštine Srbije, gde je manir sazivanje sednica u poslednji čas i kasno dostavljanje materijala, kako bi se opozicija sprečila da se pripremi za rad. Opštinska vlast ovoga puta otišla je korak dalje - opoziciju nije ni pozvala na sednicu. Sa već pomenutim Belingarom na čelu, jasno je sprečeno prisustvo odbornika NOVE sednici, koji bi zasigurno ukazali na sve nepravilnosti i marifetluke aktuelnog režima.

Nova stranka stoga upozorava građane ne samo Starog grada, već i celog Beograda i Srbije, da je na delu nastavak apsolutne suspenzije demokratije, i bahato samovlašće koje napredno urušava državu više od 8 godina. Odbornici NOVE neće dozvoliti da ovakvi potezi lokalnih silnika prođu neprimećeno i nekažnjeno, već će sa svojim opozicionim delovanjem nastaviti još snažnije i odlučnije, sve dok, zajedno sa svim građanima, ne označimo kraj autokratskog režima i Srbiju ne povedemo putem modernih, evropskih država 21. veka, kojima i pripada.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close