Maja Gojković ponovo uhvaćena u laži!

Maja Gojković ponovo uhvaćena u laži!

Iako je lično i javno najavila posebnu sednicu Narodne skupštine o sopstvenoj smeni za subotu, 29. april, Maja Gojković je opet uhvaćena u laži - danas, kada jeste zakazala novu sednicu za sledeći četvrtak, 11. maj, ali ne o svojoj smeni. Predloženim tačkama dnevnog reda o sudijama i tužiocima, ona već dve nedelje izbegava da se suoči sa raspravom o njenoj samovolji, upravljanju sednicama na osnovu ličnih hirova, jutarnjeg raspoloženja ili strepnje od svešefa, partijskog, državnog, saučesnika u prošlosti, svedoka u budućnosti. A najviše zbog suspenzije rada Parlamenta tokom predizborne predsedničke kampanje.

Kao narodni poslanici koji izbliza vide svu besprizornost diktatorske vlasti Aleksandra Vučića, pozivamo Maju Gojković da se svojom voljom izvuče iz nje i spasi se. Iako je beskrajno grešila, iako smo duboko svesni kako je samu sebe do ovde dovela, ipak verujemo da mrva razuma postoji i minimalan osećaj odgovornosti prema građanima i ovoj zemlji. Zato, čak i ako Srpska napredna stranka i njen vođa ne daju poslaničkoj većini da glasa za njenu smenu, pozivamo Maju Gojković da podnese ostavku i tim ličnim činom dostojno, kao što bi svaka baka učinila za svoje unuče, prizna svoje slabosti iz prošlosti i skloni se sa čela stola zarad budućnosti. Verujemo da će upravo kao žena i baka smoći snage da to ipak učini. I spasi - i sebe, i sve nas.

Naravno, u prisustvu građana koji bi sa galerije pratili sednicu, i koji bi tu njenu odluku nagradili ovacijama koje je oduvek žarko želela.

 

Narodni poslanici Marinika Tepić i Zoran Živković

mm

Press služba

2 Komentara

 1. Siniša Damjanović
  05.05.2017 u 17:32
  Odgovori

  Poštovani,
  Likom sa frizurom me podseća na princa Valijanta isključujući političko viteštvo.Ponaša se kao poslušni referent u radikalskoj letnjoj uniformi.Laže i odlaže, jer morala i hrabrosti nema uz dominaciju samovolje i bahatosti.Ovo sve liči na politički biznis sa primesama izopačene ideologije koj ni ona sami ne prepoznaje imajući u vidu u kojim je sve političkim strankama bila.Očekijući od nje da saopšti istinu,doslednost,poštovanje u skladu sa Parlamentarnim kodeksom a kaže se da reč čini čoveka što je za nju praktično nemoguće. .Istini za volju ni njoj sirotici nije lako ali bolje i ne zaslužuje.No,kako reče Ciceron Pravda je naplativa.
  Pozdrav Siniša Damjanović OO Novi Beograd

 2. Smiljka Jovanović
  05.05.2017 u 20:29
  Odgovori

  Poštovani,
  Lično sam izrazito protiv ove vlasti i pripadam onom delu naroda koji se prosto gnuša vladajuće klape, ali i koji se nada boljem. No, ovoga puta javljam se zbog nečega što ste vi napisali u ovom tekstu, zapravo, zbog načina na koji pozivate Gojković da da ostavku. Zašto je pozivate da to učini na fonu nekakvog ličnog, ženskog i roditeljskog osećanja? Konstatujete pri kraju teksta da ona ne samo što ne poštuje Parlamentarni kodeks, već ni vlastitu reč i tu prebacujete priču na lični plan, a prethodno insistirate na njenim rodnim i porodičnim odrednicama, što je u čisto političkom i proceduralnom kontekstu neprimereno, pa i pogrešno. Je li prekršena reč ili kodeks ili pravilnik ili zakon? Kakvo je ovo potezanje “žene-bake”? Gojković je odrediva kao predsednica skupštine, morate li da je određujete kao ženu i baku? Ne samo što to potpada, u teorijskom smislu, pod nekorektno preoznačavanje subjekta, nego je i znak poopulizma, koji normalnom svetu smeta. Ukoliko je zamisao da vaša retorika korespondira sa retorikom Maje Gojković ili situacijama u kojima se na sednicama vade fotografije dece poslanika i sl. onda ovako to i možete da ostvarite. Ali, recimo meni, nekome ko vas simpatiše, to smeta i ja se pitam ima li na našem političkom nebu nekoga ko se ne vodi principima populizma, patosa, profanizacije, milo-za-drago i sl. i nekoga ko uistinu vodi računa o pitanjima kao što su rodnost i identifikacija. Veliki pozdrav

Ostavi komentar

Zatvori