Maja Gojković se uplašila 48 građana - nije im dozvolila ulazak u parlament

Maja Gojković se uplašila 48 građana – nije im dozvolila ulazak u parlament

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković nije odobrila zahtev narodnih poslanika Zorana Živkovića i Marinike Tepić da 48 građana prate današnju skupštinsku sednicu sa galerije. Tačnije, Gojković na uredno podnet zahtev nije odgovorila uopšte, ni potvrdno ni odrično, čime je još jednom pokazala ignorantski stav prema građanima koji iz svog džepa plaćaju njen (ne)rad.

Tepić i Živković podneli su zahtev u skladu sa procedurom koju nalaže Poslovnik Narodne skupštine – 24 sata pre vremena određenog za posetu – generalnom sekretaru koji uz prethodno odobrenje predsednice parlamenta izdaje pisanu saglasnost za grupno praćenje rada na sednici. Nikakav odgovor nije dobijen. Takvo ćutanje predsednice parlamenta izraz je njene bahatosti i činjenice da je, po nalogu svog šefa, prisvojila Narodnu skupštinu i otuđila je od onih kojima zapravo pripada – naroda.

Ovakvo privatizovanje institucija jasan je pokazatelj straha onih koji su ih uzurpirali. Maja Gojković se uplašila građana. Uplašio ih se i njen šef. Zato su za građane zatvorili vrata najvišeg predstavničkog tela u državi pokušavajući da ga pretvore u svoj lični bunker.

Podsećamo da je javnost rada Narodne skupštine propisana njenim Poslovnikom, a da se, između ostalog, obezbeđuje prisustvovanjem građana njenim sednicama, uz prethodnu najavu. Mi od toga nećemo odustati. Na našem zahtevu insistiraćemo, u skladu sa propisanim procedurama, dokle god institucije ne budu prodisale od „naprednog“ politički samrtnog stiska i bile vraćene građanima.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close