Marković izabran za predsednika Kluba Foruma mladih Beograd

Marković izabran za predsednika Kluba Foruma mladih Beograd

Omladinu NOVE iz Beograda ubuduće će predvoditi Nemanja Marković, dvadesettrogodišnji apsolvent Fakulteta političkih nauka. On je za predsednika beogradskog Kluba Foruma mladih izabran na jučerašnjoj Izbornoj konferenciji, a u budućem radu pomagaće mu i izabrani članovi Kluba: Dušan Dotlić, Katarina Nenadović, Živojin Panajotović, Ognjen Odobašić, Marko Stojančević, Suzana Katić, Stefan Radovanović i Vojislav Radovanov.

Novoizabrani predsednik zahvalio se svojim kolegama na ukazanom poverenju i poručio da će svoju funkciju obavljati odgovorno i časno, trudeći se da nipošto ne ugrozi vrednosti za koje se omladina Nove stranke bori.

- Važan je zadatak pred nama: moramo da animiramo što veći broj naših vršnjaka, da im svojim primerom ukažemo na to da se letargijom ne menja stanje u društvu koje je aktuelna vlast učinila nepodnošljivim, već da je lični aktivizam, društveni i politički, put kojim se pokazuje odgovornost prema zajednici – istakao je Marković i dodao da će beogradski Klub nastaviti dostojno da brani svoju ulogu pokretačkog motora Foruma mladih Nove stranke.

Predsednik Foruma mladih Uroš Eleković zahvalio se prisutnima na tome što ostaju lojalni borbi koju NOVA vodi:

- Uprkos brojnim preprekama na koje svakodnevnmo nailazimo u našem političkom aktivizmu, uprkos tome što ste svi vi opterećeni brojnim životnim obavezama, obrazovanjem, poslom, i dalje delimo isti entuzijazam i opredeljenost za principe oko kojih smo se isprva i okupili. Takve solidarnost i lojalnost su najveća vrednost Nove stranke i na to sam izuzetno ponosan. Dokazali ste da niste ovde iz ličnog interesa, već zbog onog najvećeg – zbog iskrene vere da se zajedničkim naporom možemo izboriti za bolje društvo.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori