Martinović izvređao Živkovića nazivajući ga kretenom i idiotom!

Martinović izvređao Živkovića nazivajući ga kretenom i idiotom!

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke na sednici Skupštine Srbije Zorana Živkovića, poslanika Nove stranke nazvao je kretenom i idiotom.

On je reagovao tako na Živkovićeve tvrdnje da je hapšenje Marka Đurića posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj.

„Zoran Živković je idiot, Zoran Živković je kreten. Samo idiot i samo kreten može da se raduje onom što se juče dogodilo Marku Đuriću i da likuje u Skupštini jer su šiptarski teroristi juče tukli i mučili i na najgori mogući način vređali Marka Đurića visokog zvaničnika Vlade Srbije“, rekao je Martinović. On je više puta pominjao „idiote“ i „kretene“, a da mu predsedavjući Vladimir Marinković u to trenutku nije izrekao opomenu i dopustio mu je da do kraja govori.

„Samo idiot i kreten može da se raduje kada neko radi protiv interesa njegove spostvene države pod uslovom da Srbiju doživljava kao svoju državu. Samo idiot može da dođe i spočitava odnos prema Kosovu i Metohiji“, rekao je Martinović i dodao da želi da „podseti“ Živkovića da je sa „mitraljezima upadao u Skupštinu Srbije“ 2000. godine.

Živković nije dobio pravo da replicira i nastavljena je rasprava o dnevno redu, a predsedavajući je tek posle desetak minuta od događaja odlučio da izrekne Martinoviću opomenu.

„Izričem opomenu Martinoviću to nisam malopre uradio iz čisto taktičkih razloga da bih smirio strasti“, istakao je Marinković.

U međuvremenu je lider Nove stranke održao konferenciju za novinare na kojoj je negodovao zbog ponašanja predsedavajućeg i zbog načina na koji je Martinović govori, ali je istakao da će ostati u parlamentu, jer ne može „stado“ da isteruje ljude koji su ušli u parlament da rade svoj posao i štite građane od haosa aktuelne vlasti.

"Martinović je, govoreći mi da sam idiot i kreten, možda hteo da mi izrazi ljubav s obzirom da je na isti način pre nekoliko godina govorio o sada svom obožavanom predsedniku Aleksandru Vučiću”, naveo je ironično Živković.

Tekst: Danas

Foto: Beta

mm

Press služba

Leave a Reply

Close