Medijsko nebo Srbije u istim okovima kao pre 21 godinu kada je ubijen Ćuruvija

Medijsko nebo Srbije u istim okovima kao pre 21 godinu kada je ubijen Ćuruvija

Na dan kada se navršava 21 godina od ubistva novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije, Nova stranka podseća da Apelacioni sud još nije zvanično potvrdio presudu, kao i da pravda ni njom neće biti u potpunosti zadovoljena ukoliko javnost ne bude znala ko su nalogodavci ovog stravičnog zločina.

Iako je prošlo više od 2 decenije, medijsko nebo Srbije nalazi se u identičnim okovima. Tog 11. aprila pucano je sa leđa u istinu, danas se istina gazi, proganja, ponižava i blati. I danas Srbiju vodi čovek koji je pre 2 decenije, kao ministar informisanja, poručio da će se "Slavku Ćuruviji osvetiti kad-tad". I danas se sveti novinarima koje proceni kao nepodobne, kao i svima onima koji nisu u službi slavljenja njegovog lika i dela, već u službi istinitog i objektivnog obaveštavanja građana. Sloboda medija, sloboda izražavanja i vladavina prava sve se snažnije urušavaju u našoj državi, dok se mediji koji pokušavaju da očuvaju čast svoje profesije mogu nabrojati na prste jedne ruke. Sve pomenuto umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče Srbiju unazad, u najmračniju deceniju novije srpske istorije.

Nova stranka podseća da su medijske slobode, kao i sloboda govora, jedan od preduslova za demokratičnost društva i apeluje na novinare da, na godišnjicu ubistva njihovog kolege, uspravne glave obavljaju svoj posao, uvek u vidu imajući dostojanstvo, čast i ugled koji bi morali biti nerazdvojni atribut slobodnog novinarstva. A građanima, u ovim posebno teškim vremenima, još jednom ističemo apel da se pridržavaju propisanih mera u borbi sa opasnim koronavirusom, dodajući da će, uz njihovu podršku, u našoj borbi, koja će još snažnije i odlučnije biti nastavljena kada pandemija bude iza nas, sve pomenuto biti adekvatno politički kažnjeno.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close