Međunarodni dan ljudskih prava u mraku državnog nasilja

Međunarodni dan ljudskih prava u mraku državnog nasilja

Srbija i ovaj 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, dočekuje u atmosferi potpunog gaženja ne samo sloboda koje su osnov svakog modernog društva, već, pre svega, dostojanstva i inteligencije.

U državi u kojoj su medijske hajke protiv svakoga ko se barem usudi da pomisli drugačije od vladajuće strukture, predvođene Aleksandrom Vučićem, svakodnevica, a novinarska sloboda miseona imenica, ne možemo govoriti o ljudskim pravima u drugačijem kontekstu od onoga koji nam nalaže da se bezuslovno borimo za njihovo poštovanje. Verbalno i fizičko razračunavanje, urušavanje svih državnih institucija i suspenzija zakonodavne i sudske vlasti direktno iniciraju porast vršnjačkog, partnerskog i porodičnog nasilja kao posledicu bržeg, jačeg i boljeg naprednjačkog autoritarizma.

Svi ljudi rođeni su slobodni, sa jednakim dostojanstvom i pravima“, kaže prvi član Opšte povelje o ljudskim pravima, i ostaće upravo ono za šta će se Nova stranka, demokratski dosledno, uvek zalagati i boriti.

U svetlu istog upozoravamo vlast da ne potcenjuje građane misleći da nisu svesni poniženja kojem su konstantno izloženi. Pomenuto niti će biti zaboravljeno, niti proći nekažnjeno.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close