Milivojević: Ideje Zorana Đinđića, uprkos aktuelnoj vlasti, i dalje žive

Milivojević: Ideje Zorana Đinđića, uprkos aktuelnoj vlasti, i dalje žive

Predstavnici Nove stranke, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i organizacije Čuvari Starog grada, obnovili su danas u Beogradu mural sa likom premijera Zorana Đinđića, koji je ubijen na današnji dan pre 15 godina. 

Mural je bio naslikan na platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu, ali su ga nepoznati počinioci narednog dana prekrečili. 

Predstavnik Foruma mladih Nove stranke Aleksandar Milivojević rekao je da su se danas tu okupili sa željom da pokažu da ideje Zorana Đinđića i dalje žive i da se za njih vredi boriti.

"Na ovom mestu su ljudi koji poštuju lik i delo Zorana Djindjića i koji su pre nekoliko nedelja nacrtali mural u njegovu čast. Taj isti mural su prekrečili oni kojima je ta reč - čast - u najmanju ruku misaona imenica, oni koji ne mogu da podnesu ni sam lik Zorana Djindjića, a kamoli naše sećanje na njega“, rekao je Milivojević.

On je istakao i da su upravo ideje Zorana Đinđića one zbog kojih je i osnovana Nova stranka i od kojih njeni članovi nikada neće odustati:

„To su ideje pravih, a ne lažnih reformi, kakve imamo danas. Ideje istinske slobode i pravde za svakog pojedinca, a ne samo za one sa partijskom knjižicom vladajuće stranke. Ideje o normalnom i dostojanstvenom životu u našoj zemlji, koji danas nemamo.

Te ideje i dalje žive u svima nama i to su ideje za koje se vredi boriti. Te ideje su nas okupile i ostale su u nama. Zato smo i dalje tu. Zato se i dalje borimo i nećemo prestati dok Zoranove ideje ne zažive kako bi Srbija postala pristojna zemlja za život!“

mm

Press služba

Leave a Reply

Close