Mira Petrović: Slobodna zona deo slobodnog neba koji se širi na celu Srbiju

Mira Petrović: Slobodna zona deo slobodnog neba koji se širi na celu Srbiju

Potpredsednica Nove stranke, dr Mira Petrović podsetila je danas da je tzv. Slobodna zona, u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije, formirana pre 10 dana, u nameri da preraste ne samo u vid svakodnevnih protesta, već u svojevrsnu oazu slobode, slobodno parče neba, uvek dostupno svim građanima.

„Ovde građani mogu pronaći ono što su, dolaskom ove vlasti, odavno izgubili, a to je upravo sloboda. Ona je u Srbiji danas najviše ugrožena, ucenjen čovek nije slobodan čovek, uplašen čovek ne može da živi i razvija se kao normalno ljudsko biće. Svedoci smo da je sve veći broj naših sugrađani koji nevoljno, poniženi, dolaze na okupljanja koja organizuje Srpska napredna stranka, postiđeni i pred samima sobom i pred svojim bližnjima, ali ucenjeni egzistencijom. Strah danas vlada u Srbiji, ljudi se boje da slobodno kažu šta misle, boje se bolesti, žive u strahu za sopstvenu egzistenciju, čak i u strahu od toga da im se pokvare frižider, bojler ili usisivač, jer znaju da ne mogu lako ni da poprave niti da kupe novi. To znači da siromaštvo ne da kuca na vrata, već ga je ova vlast na velika vrata uvela u Srbiju i svrstala je među najsiromašnije zemlje Evrope“, upozorila je dr Petrović.

Potpredsednica Nove stranke ukazala je, na konferenciji za medije, i da je 24-časovno dežurstvo NOVE u Slobodnoj zoni, uprkos lošim vremenskim prilikama, uspešno prošlo, kao i da su svi funkcioneri i aktivisti stranke bili i te kako istrajni i uporni, kao i uvek dostupni svojim sugrađanima u cilju razmene ideja, sugestija i kritika.

„U okviru akcije „Budi i ti ambasador Slobodne zone“ podelili smo veliki broj pasoša i nadamo se će ovaj plamičak slobode koji smo odavde poslali zaživeti u domovima mnogih, kao i da će se proširiti želja za slobodom i borba za bolje sutra“, navela je ona, posebno podvukavši i uspešno realizovan sinoćnji Dnevnik slobodne Srbije, u kojem je naš gost bio ugledni karikaturista Dušan Petričić.

Petrovićeva je potom dežurstvo predala članovima Demokratske stranke, naglasivši da će svi aktivisti Nove stranke, kao i ostalih opozicionih partija i pokreta, i narednih dana ostati u Slobodnoj zoni, delujući kao tim i podrška jedni drugima.

Takođe je, za kraj obraćanja velikom broju okupljenih medija, lideru DS-a Zoranu Lutovcu uručila pasoš ambasadora Slobodne zone, sa jasnom porukom da je naša dužnost da slobodu kao cilj uskoro proširimo i na celu Srbiju.

Kompletan snimak obraćanja potpredsednice Nove stranke, dr Mire Petrović možete pogledati na linku u nastavku:

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close