Mladenović: Aktuelni režim zapustio kanalizacioni sistem, zato imamo Beograd pod vodom

Mladenović: Aktuelni režim zapustio kanalizacioni sistem, zato imamo Beograd pod vodom

Nakon teškog nevremena koje je sinoć pogodilo Beograd, i poplava koje su, kao posledica, usledile širom prestonice, postavlja se pitanje stanja u kojem se nalazi kišna kanalizacija u glavnom gradu.

Kako upozorava Branko Mladenović, predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd i kandidat na listi "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka, po ko zna koji put se pokazalo da aktuelne gradske vlasti ne mare za održavanje kanalizacionog sistema, koji više nije u stanju da primi ni vodu nakon većeg pljuska, a kamoli nevremena poput sinoćnjeg.

"Večiti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić očigledno zaboravlja na osnovne infrastrukturne probleme sa kojima se nosi Beograd. Počevši od zdanja starih po 40 i više godina, ističemo i nepoštovanje Urbanističkog plana, zbog kojeg glavni grad Srbije ne samo što godinama unazad gubi svoj identitet, već je sada suočen i sa realnim problemima - potonućem pojedinih objekata, ali i blokiranjem odvoda vode, zbog betoniranja i zidanja bez ikakvog plana, kao i šahtova koji se ne čiste i kanalizacione mreže koja se ne održava i ne prati ritam širenja grada. Sve ovo vodi nas zaključku da Beograd na vodi dobija svoj puni smisao, ali i da je naš zadatak da njegovo dalje potonuće sprečimo", objašnjava Mladenović.

On dodaje da će stoga koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka nastaviti i u izbornoj kampanji, kao i do sada, da upozorava na sve fatalne greške aktuelnog režima, koje dovode do teških posledica, poput pomenutog.

"Da nam se ne bi desilo da uskoro ponovo imamo Beograd pod vodom ili, još gore, humanitarne koncerte u Vesićevoj organizaciji, posebno sa leve obale Dunava, gde kanalizacija uopšte ni ne postoji, dužnost svih nas je da na izborima što pre Beograd, ali i celu Srbiju, oslobodimo okova štetočinskog režima", zaključio je Mladenović.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close