Mladenović apeluje: Osvetlite Beograd!

Mladenović apeluje: Osvetlite Beograd!

Da se mrak nad Srbijom nije nadvio samo u političkom i ekonomskom pogledu, već i bukvalno, dokazuju svakodnevni prizori iz glavnog grada, u kojem se na ulicama, već sa prvim mrakom, više ne vidi prst pred okom.Ulične rasvete u Beogradu tako ili nema, ili ne radi, ili je toliko slabog kapaciteta osvetljenja da nimalo ne olakšava kretanje građana.
 
Time su oni, upozorava predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, primorani da se povlače u kuće ili, u slučaju neodložnih obaveza, sa sobom nose baterijsku lampu ili hodaju bliže kolovozima, što dodatno ugrožava njihovu bezbednost.
 
"Posebno su ugroženi naši stariji sugrađani, osobe sa invaliditetom, kao i oni sa malom decom, jer u nedostatku uličnih svetiljki ne vide kuda se kreću, niti prostor ispred sebe. Opasnost od nedovoljno osvetljenih ulica, koje su u većini u prestonici, jeste još veća kada se uzme u obzir da smo u zimskom periodu godine, kada je mrak većim delom dana. Stoga apelujem na večitog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da pod hitno osvetli Beograd, umesto što baca milijarde svake godine na novogodišnju rasvetu, koja bez ikakve koristi stoji mesecima pre i nakon praznika", navodi Mladenović.

 
On za kraj poziva Beograđane da ustanu protiv naprednog urušavanja prestonice i da na izborima na proleće ove godine u svakom pogledu osvetlimo ne samo glavni grad, već i čitavu Srbiju. 
 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close