Mladenović: Dokle će Beograđani plaćati da ih ujedaju komarci?

Mladenović: Dokle će Beograđani plaćati da ih ujedaju komarci?

- Dokle će Beograđani plaćati da ih ujedaju komarci? – zapitao je gradske čelnike predsednik Gradskog odbora Nove stranke, Branko Mladenović.

Kako on navodi, već nekoliko nedelja Beograd je pod najezdom komaraca. Nisu ugroženi samo građani koji žive u priobalnim delovima grada ili oni nadomak velikih zelenih površina, jer komaraca u rojevima ima doslovno svuda.

- To samo potvrđuje da tokom zimskih meseci nije bilo adekvatnog zaprašivanja čvrstih formi u podrumskim prostorijama stambenih zgrada, da nisu blagovremeno uništene larve u priobalnim delovima grada i tamo gde ima septičkih jama. Zaštita, odnosno suzbijanje koje se trenutno navodno radi, očigledno je započeto kasno, jer su se larve već razvile i komarci saleću građane Beograda na svakom koraku - napominje Mladenović.

Mladenović navodi da se Zavodu za biocide iz budžeta grada Beograda izdvaja oko dva miliona evra, te s obzirom na ovaj iznos koji građani plaćaju, nedopustivo je da ih ujedaju komarci. Posebno ne u situaciji kada su komarci postali ozbiljna opasnost po zdravlje, jer su prenosnici virusa koji mogu imati i smrtni ishod. U prošloj godini 70% obolelih od virusa Zapadnog Nila bilo je sa teritorije grada Beograda.

- Zahtevamo od gradskih čelnika da po hitnom postupku provere realizaciju naručenog posla od Zavoda za biocide i obaveste građane gde su i šta tačno zaprašivali, koje preparate su koristili i koliko su to građani Beograda platili, pa su dužni da danima trpe najezdu komaraca - zaključio je Mladenović.

 

Prilog: Izvod iz gradskog budžeta, sredstva izdvojena za suzbijanje štetnih organizama na teritoriji Beograda.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close