Mladenović: Ikarbus simbol propadanja preduzeća pod aktuelnim režimom

Mladenović: Ikarbus simbol propadanja preduzeća pod aktuelnim režimom

Nakon što je javnost obišla informacija da su, dok čekaju privatizaciju preduzeća, radnici Ikarbusa kraj godine i početak nove dočekali bez dinara u džepu, jer platu nisu primili od septembra, postavlja se očigledno pitanje šta se desilo sa, na sva usta najavljivanom, saradnjom sa Mercedesom i procvatom kompanije.

Naravno, prvi je potrčao da izjavu da, a ko drugi nego večiti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je rekao da veruje da će fabriku preuzeti kineska firma, a ako se to ne desi, novi vlasnik bi mogao biti grad. Stoga predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović pita šta će biti sa radnicima Ikarbusa, dok se Vesić ne dogovori sam sa sobom da li će firmu prodati Kinezima ili ga preuzeti pod svoje skute, te upropastiti do kraja i ugasiti, kao i sve drugo čega se dotakne.
 
"Pomenuti Vesić je, i kao deo prošle prestoničke vlasti, od početka deo kontroverzne priče o kupovini poljskih Solarisa, pa sve do aktuelnog potonuća Ikarbusa. Zato u ime Nove stranke Beograd i svih građana zabrinutih za budućnost još jednog preduzeća, kao i budućnost gradskog prevoza u prestonici uopšte, pitam kakva je budućnost radnika Ikarbusa nakon što sudbina firme bude bila jasna i da li je možda i aktuelna situacija posledica činjenice da se još neki "vekovni Vučićev prijatelj" namerio na atraktivno zemljište, koje će mu, kao i nebrojeno puta do sada, biti poklonjeno", ukazuje Mladenović.
 
Ističući za kraj da je samo prošle godine, za 45 miliona evra, kupljeno više od 200 autobusa, mahom iz Kine i Turske, dok domaća proizvodnja propada, lider Beogradskog odbora NOVE podseća na sudbinu svega čega se aktuelni režim, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dotakne, počevši od znaka Mercedesa koji je tako pompezno nalepio na jedan autobus. Ikarbus, kompanija stara 97 godina, koja je preživela sve krize, sankcije, ratove, strahujemo, neće preživeti naprednjački nalet, zbog čega pružamo punu podršku protestu radnika najavljenom za 10. januar, ali i pozivamo sve građane Srbije da ovom naprednom urušavanju cele države označimo kraj već na izborima na proleće ove godine. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close