Mladenović: Korisnici jednokratne novčane pomoći Centra za socijalni rad ostavljeni bez dinara

Mladenović: Korisnici jednokratne novčane pomoći Centra za socijalni rad ostavljeni bez dinara

Iako Gradski centar za socijalni rad u Beogradu jasno propisuje mogućnost dobijanja interventne jednokratne novčane pomoći licima koja su potpuno poslovno nesposobna, u poslednje vreme jedini odgovor koji mogu da dobiju jeste da "nema para u gradskom budžetu".

Kako podseća predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, ovaj sraman odgovor gradskih čelnika ne samo što dolazi nakon godina rasipanja novca građana na preskupe novogodišnje rasvete ili neplanskog raskopavanja ulica, koje ni nakon brojnih rekonstrukcija nisu u dobrom stanju, već je upućen građanima u trenutku pandemije opasnog virusa, kakvu moderni svet ne pamti.
 
"Ljudi širom sveta ne samo što brinu za svoje i zdravlje svojih bližnjih, već i zbog toga kakve će posledice pandemija koronavirusa imati na globalnu ekonomiju, da li će zadržati svoja radna mesta, primati plate, penzije, moći da nađu novi posao i osiguraju svoju porodicu. Svakodnevno iz medija dobijaju poruke da veruju svojoj državi i da je ona spremnija na ovakav izazov od mnogih razvijenih zemalja, a onda se obrate Centru za socijalni rad, računajući barem na tu malu pomoć, ali para u budžetu navodno nema. Zato pitam gradsku vlast - ako je istina da novca u gradskom budžetu nema, na šta je on potrošen i u čijim je džepovima završio, jer u rukama onih kojima je najpotrebniji sigurno nije", zaključuje Mladenović. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close