Mladenović: Ostavka Stefanovića zbog lažnih objava rata mafiji!

Mladenović: Ostavka Stefanovića zbog lažnih objava rata mafiji!

Predsednik beogradskog odbora Nove stranke Branko Mladenović ocenio je da sve učestalije razračunavanje kriminalnih klanova po ulicama prestonice, potvrđuje da su navodne „objave rata mafiji“ od strane ministra policije Nebojše Stefanovića samo deo opsenarske predstave vladajuće klike.

„Neverovatno je da u svakom saopštenju MUP posle takvog događaja, bude navedeno da se radi o osobi koja je odranije poznata policiji. Zašto se ne reaguje blagovremeno? Zašto se dozvoljava da se bezbednost poštenog sveta dovodi u pitanje, iako je policiji glavna nadležnost bezbednost građana? Kakve su to objave rata mafiji, ako se kriminalci obračunavaju na ulicama uz opasnost da sa sve džipom nekog kriminalca život izgubi i obični građanin koji se slučajno zatekao na ulici – pita Mladenović.

Kako navodi Mladenović, šef beogradske policije je pre tri meseca izašao iz dvogodišnje medijske ilegale, ali ga nije bilo sramota da posle Hercegovačke - za koju još uvek Beograđanima nije položio sve račune - kaže da je Beograd bezbedan i siguran grad.

„Za slučaj da nije pročitao izveštaje svojih kolega sa terena, beogradski odbor Nove stranke želi da ga obavesti da se Beograd po uličnim obračunima kriminalaca vratio u devedesete, a te prazne priče o bezbednosti i sigurnosti neka ostavi za druženje uz kafu sa ministrom koji navodno vodi ratove protiv mafije“, poručuje Mladenović.

Umesto opsenarskih priča kojima prikrivaju svoje nečinjenje, nadležni treba da snose odgovornost za narušenu bezebednost građana, navodi šef beogradskog odbora Nove stranke:

„I ministar Stefanović, ali i oni koje je on direktno izabrao za svoje najbliže saradnike i najvažnije ljude u policiji – Rebić i Milić  - treba hitno da podnesu ostavke, jer se situacija na beogradskim, ali i ulicama drugih gradova u Srbiji pretvara u bojno polje na kojem se ne zna ko će i kada platiti glavom, a da nikakve veze sa kriminalom nema.“

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close