Mladenović: Stroga kontrola vozila gradskog prevoza pre puštanja u saobraćaj

Mladenović: Stroga kontrola vozila gradskog prevoza pre puštanja u saobraćaj

Nakon što se jedan gradski autobus juče ujutru zapalio, a potom i eksplodirao u Terazijskom tunelu u Beogradu, postavlja se pitanje bezbednosti javnih vozila, na koje je Nova stranka upozoravala nebrojeno puta do sada.

Ne samo što je ponovnom puštanju u rad gradskog prevoza prethodila cirkuska predstava u kojoj premijerka Brnabić navodno zabranjuje da bude dostupan svima, a onda se kao iznenadni spasilac pojavljuje predsednik Vučić koji ga daruje narodu, prvi dan povratka na ulice obeležio je udes, u kojem pukom srećom nije povređen niko od putnika. Ali upravo zato predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović pita nadležne da li je izvršena redovna kontrola vozila pre njihovog puštanja u saobraćaj ili je ova nesreća bila upozorenje da nam je ipak bolje da i dalje ostajemo kod kuće nego da se uzdamo u ažurnost i odgovornost gradskih vlasti.
 
"Nakon mesec i po dana nastrožih mera i držanja građana u kućnom pritvoru, plašenja italijanskim i španskim scenarijom i prepunim grobljima, Beograđani će sada, osim za zdravlje, morati da brinu i za živote, kada se usude da uđu u neki od autobusa, trolejbusa ili tramvaja GSP-a, jer je očigledno da im je tehnička ispravnost na ivici eksplozije. Stoga zahtevamo da se smesta izvrši tehnički pregled svih vozila javnog prevoza, kako se u jednoj evropskoj prestonici 21. veka ovakvi incidenti ne bi više ponavljali", apeluje Mladenović.
 
On je za kraj pozvao sve svoje sugrađane da, u takozvanoj "novoj normalnosti" kojoj se polako vraćamo, ostanu maksimalno odgovorni prema sebi i drugima, ali i da sve propuste, neodgovornost, kriminal i bahatost aktuelnog režima, hrabrom i doslednom borbom kazne na izborima koji nam predstoje. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close