Mladenović u Jagodini: Toboganom akva-parka režim poslati na političko smetlište

Mladenović u Jagodini: Toboganom akva-parka režim poslati na političko smetlište

Predsednik Beogradskog odbora Nove stranke Branko Mladenović obratio se danas u Jagodini na protestu "1 od 5 miliona", izrazivši na početku zahvalnost predsednici Gradskog odbora NOVE Jagodina Katarini Jokić, koja nepokolebljivo predvodi proteste u tom gradu već 6 meseci.

Istakavši divljenje i građanima i organizatorima protesta što tako ponosno i dostojanstveno šetaju ulicama Jagodine, Mladenović je podvukao da borba protiv zla koje nas je sve snašlo nije prestala i neće prestati, do konačne pobede. 

"Zlo koje je vas snašlo ima dva lica. Jedno je „nedodirljivi“ Vučić Aleksandar, a drugo je Dragan Marković Palma. Iskreno, ne zna se koje je od ta dva lica gore. Isto je i u Beogradu. Drugo lice zla koje je nas snašlo je večiti zamenik Goran Vesić. Svako mesto, svaki grad, širom Srbije ima svog Palmu, svog Vesića… Ali naš zajednički, onaj glavni protivnik, zove se Aleksandar Vučić. E, zato smo na ulicama gradova širom Srbije već 6 meseci! Baš zato sam i ja danas ovde, i obraćam vam se kao predsednik Beogradskog odbora Nove stranke. Činjenica je da Beograd nije Srbija i da smo svi u istom problemu", poručio je on.

Dodajući da je životni standard nikad gori, a većina Jagodinaca, ali i ljudi u drugim gradovima, jedva sastavlja kraj sa krajem, Mladenović je sa ogorčenjem primetio da je lokalni kabadahija od Jagodine napravio centar za zabavu za široke narodne mase.

"Bitno je da imate zoo-vrt, u kojem životinje žive u krajnje nehumanim uslovima, i u njemu žirafu Jovanču, ponos i diku Jagodine. Ponos i dika jednog grada treba da budete vi, njegovi građani, a ne žirafa! Bitno je da imate muzej voštanih figura, po ugledu na čuveni Madam Tiso, ali u vašem muzeju nijedna figura ne liči na onoga na koga treba da liči. Važno je da imate velelepni akva-park u kojem treba da ostavite pola plate za jednodnevni provod sa porodicom. Imamo i mi Beograd na vodi. Nije baš akva-park, ali isto služi za zabavu Aleksandra Vučića i njegovih ortaka, a pritom je i nefunkcionalan. I naravno, važno je da Jagodina ima izlaz na more i plažu u Paraliji, koliko god to apsurdno zvučalo. A vi, dragi moji Jagodinci, u svom tom raskošu i bogatstvu morate da idete kod lokalnog mesije Dragana Markovića da vam udeli 2.000 dinara za gospodina i 3.000 dinara za lekove za gospođu, dok se sve to snima", poručio je on večeras na platou kod Skvera narodne omladine u Jagodini. 

Predsednik Gradskog odbora NOVE Beograd naveo je i da je poniženje samo jedan deo rialitija ove vlasti, kojim pokušava da zamaže oči i prikaže kako u stvari sjajno živimo, samo toga nismo svesni. On se za kraj zahvalio u svoje i ime svoje stranačke saborkinje Katarine koja trpi strašne pritiske jer se odvažila da organizuje i povede proteste u Jagodini, kao i u ime cele Nove stranke, i obećao da nećemo odustati od ove borbe.

"Molim vas da istrajete sa nama, da osvetlamo ime i obraz vašeg poznatog sugrađanina Svetozara Markovića i da zajedno oteramo ovo zlo. Hajde da Aleksandra Vučića, Palmu i ekipu baš tim toboganom iz akva-parka pošaljemo na političko smetlište, gde im je i mesto. Neka postanu samo deo ružne prošlosti. Samo hrabro! Do pobede", zaključio je Mladenović. 

 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close