Mladenović: Ukinuti naplatu parkiranja u Beogradu tokom trajanja vanrednog stanja

Mladenović: Ukinuti naplatu parkiranja u Beogradu tokom trajanja vanrednog stanja

I dok su, od početka uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, od naplate parkiranja odustali Novi Sad, Pančevo, Leskovac, Vršac, Čačak i mnogi drugi gradovi širom zemlje, u Beogradu se on i dalje naplaćuje.

Kako upozorava predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, nelogično je da je takva mera na snazi u glavnom gradu države, pogotovo kada nema opasnosti od stvaranje prekomernih gužvi, jer je policijski čas na snazi svakodnevno, a vikendom i duže od uobičajenog, kao što je i većini Beograđana omogućen rad od kuće. Kako dodaje, mera besplatnog parkinga u zoniranim delovima prestonice umnogome bi olakšala svakodnevne obaveze, ali i finansije, građanima koji i u ovim teškim trenucima pandemije ipak moraju na posao, a u nedostatku javnog gradskog prevoza osuđeni su na korišćenje privatnih automobila.

"Pozivam večitog zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da, kako se i inače u sve meša, i ovoga puta povede glavni grad putem ostalih gradova u Srbiji koji su odavno uveli pomenutu olakšicu. Zvanični podaci govore da se tokom vanrednog stanja naplata parkiranja preko pojedinačnih karata ionako smanjila za čak 90%, te nema razloga ne izaći u susret onima koji svakodnevno idu na posao, da u ovim stresnim vremenima ne moraju još da razmišljaju i o isteku dozvoljenog parkiranja, preparkiravanju vozila ili potencijalnim kaznama. Stupanjem mere besplatnog parkiranja na snagu ujedno bi bio zaštićen i još jedan profesionalni sloj društva, a to su kontrolori Parking servisa, koji više ne bi morali da puno radno vreme cirkulišu gradom i u kontaktu sa brojnim ljudima na ulici potencijalno ugrožavaju i svoje, ali i zdravlje drugih", objašnjava Mladenović.

On za kraj ponavlja apel svim svojim sugrađanima da se strogo pridržavaju propisanih mera i saveta lekara, i svedu na minimum sve društvene kontakte koji nisu neophodni, kako bismo iz pandemije koronavirusa svi zajedno uskoro izašli kao pobednici i, što je najvažnije, sa što manje ljudskih gubitaka.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close