Mladenović: Zatvaranjem Karađorđeve ulice režim usmerava sve autobuse na strog centar grada

Mladenović: Zatvaranjem Karađorđeve ulice režim usmerava sve autobuse na strog centar grada

Uprkos činjenici da radovi na Savskom trgu traju već neko vreme, zbog čega je izmeštena okretnica i napravljen potpuni haos u saobraćaju, zbog nove faze radova zatvara se sada i Karađorđeva ulica, i to na delu od Nemanjine do Mihaila Bogićevića.

Vest koju su nadležni iz gradske uprave tako lagodno pustili u javnost zapravo znači da će, objašnjava predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, pored ionako teških uslova prolaska kroz grad, tek sada postati nemoguća misija stići sa kraja na kraj prestonice, jer će centar grada biti blokiran i linijama prevoza do rubnih beogradskih naselja, međugradskim i međunarodnim autobuskim transportom.
 
"Da ne govorimo o činjenici da završetak rekonstrukcije Ulice 27. marta kasni punih pet meseci i još mu se ne nazire kraj, najnovija odluka o zatvaranju Karađorđeve u potpunosti će prolazak kroz centar grada učiniti nemogućim. To će, naravno, dalje uzrokovati stvaranjem saobraćajnih gužvi i u delovima van šireg centra Beograda. Podsećam večitog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da građani, kojima on direktno odgovara, ionako satima putuju do posla i nazad do kuće, a sada će morati da nalaze prolaz i između stotina gradskih autobusa kojima su izmenjene trase, ali i onih koji polaze sa Glavne autobuske stanice ili se na nju vraćaju. Kojom li će maketom aktuelni režim to rešiti", pita Mladenović.
 
Predsednik beogradskog odbora NOVE za kraj je podsetio da je stoga dužnost svih naših sugrađana da podignu glas u borbi protiv neplanskih radova koji, umesto da obnove, napredno urušavaju svaki segment funkcionisanja glavnog grada. Tako će i njegove opštine, nakon izbora koji nas očekuju na proleće, ponovo biti vraćene u ruke Beograđana, kojima jedino i pripadaju. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close