Movsesijan: ALDE zadovoljan vestima o ujedinjenju

Movsesijan: ALDE zadovoljan vestima o ujedinjenju

Ujedinjenje Pokreta slobodnih građana i Nove stranke, koje su njihovi čelnici simbolično započeli 5. oktobra, usporio je, prema njihovim rečima, korona virus, tehnička pitanja, ali i činjenica da je takav proces mnogo komplikovaniji od formiranja koalicije ili saveza.

Prvi čovek Nove stranke Aris Movsesijan ukazuje da je u ovom trenutku, nažalost, zbog situacije sa korona virusom nemoguće pregovarati. Ipak, on dodaje da ima zastoja, ali poručuje da je optimista i da će raditi na ujedinjenju dve stranke kao što je i obećao.

"Mi naravno izbegavamo da to radio preko medija, kao što su neki pre nas radili. Pokušavamo da prvo nađemo zajedničke tačke, pa onda da izađemo u medije sa nekim konkretnim dogovorom. Postoje neki zastoji koji su, meni se čini, besmisleni i tehničke prirode. Nadam se da ćemo prevazići sve te probleme" - ističe Movsesijan.

Prema njegovim rečima, grupa partija ALDE (Savez liberala i demokrata za Evropu) je informisana o ujedinjenju PSG-a i Nove stranke. Movsesijan navodi da su oni izrazili veliko zadovoljstvo što se to dešava, te da su i na njihovom sajtu objavili da je reč o pozitivnom gestu u Srbiji, to što se liberali ukrupnjavaju i ujedinjuju.

"Tako da ne vidim razloge da ne bismo možda preskočili neke svoje lične ideje koje branimo ovako ili onako." - zaključuje Movsesijan.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close