Movsesijan apelovao na političare i kolege lekare da se svi uključe u borbu protiv pandemije

Movsesijan apelovao na političare i kolege lekare da se svi uključe u borbu protiv pandemije

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan poručio je danas, u jeku pandemije koronavirusa, da je neophodno da budemo svesni da su pred Srbijom teški dani, koji zahtevaju odgovornost i spremnost svakog pojedinca.

Apelujući prvenstveno na političare da se predizborne strasti smire, a izbori smesta odlože, Movsesijan je pozvao i kolege iz svoje, lekarske struke, da se ujedine i zajedničkim snagama, odgovornim ponašanjem i solidarnošću, pomognu Srbiji i njenim građanima da što pre pobede epidemiju.
 
"Kao doktor stomatologije, koji 30 godina radi u struci, pozivam kolege da se prijavimo, da nas država organizuje kako bismo pokrili sve anomalije u društvu i u zdravstvenom sistemu. Ima nas dovoljno, jer većina nas pod ovim okolnostima neće moći svoj posao normalno da obavlja, te je sada prilika da pokažemo svoju humanost i da je naša struka nešto posebno i nešto što je najpotrebnije svakom društvu. Nekada se to zvalo opštenarodna odbrana i društvena samozaštita i svako od nas je znao svoje mesto, a danas molim da se preko komora i svojih organizacija svi angažujemo", ukazao je predsednik Saveta NOVE.
 
Dodajući da je on prvi spreman na patronažu i obilazak starijih ljudi, Movsesijan je podsetio da ostale bolesti, nažalost, neće prestati zato što je u toku epidemija koronavirusa.
 
"Molim državu da što pre obezbedi mesta, jer će se uskoro zatvoriti škole i predškolske ustanove, za decu ljudi koji rade u zdravstvu. Ako nisu u mogućnosti, mi smo tu da pomognemo, ali apelujem da budu uključeni svi resursi, jer zdravstvo nije samo u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, već treba da bude obezbeđeno u celoj Srbiji. Ima nas dovoljno i imamo znanje. Kolege, ovo je na nama", zaključio je Movsesijan svoj apel.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close