Movsesijan: Građanska opozicija da pokaže snagu na putu ka EU i evropskim vrednostima

Movsesijan: Građanska opozicija da pokaže snagu na putu ka EU i evropskim vrednostima

Iznoseći u vidu svojevrsne prezentacije izveštaj o radu na XIV redovnoj Konferenciji Nove stranke, predsednik Saveta Aris Movsesijan naveo je da su se ljudi u NOVOJ okupili radi širenja ideja koje će dovesti do Srbije koju će poštovati.

Analizirajući trenutno stanje u opozicionom bloku stranaka, Movsesijan se osvrnuo i na višemesečne građanske proteste širom zemlje, kojima je NOVA od početka na terenu davala podršku.

"Kako međunarodnoj zajednici ili običnom građaninu izgleda politička opoziciona scena u Srbiji? Nikom ništa nije jasno, ni ko se s kim ujedinio, ni ko je šta potpisao. Zato je odgovornost na političarima, a ne na građanima. Nastavljamo borbu, jer proglašenje bojkota jeste poslednje sredstvo koje bismo koristili. Našem evropskom putu dali smo doprinos učestvujući na brojnim kongresima evropskih parlamentaraca širom Evrope. Nastavljamo i saradnju sa regionom, da vidimo šta su nam zajedničke tačke koje zajedno, kao liberali, možemo da rešimo. Trebalo bi da se opozicija konačno prestroji u dve kolone - jednu proevropsku i drugu koja to nije. Naš neprijatelj jeste Aleksandar Vučić, ali su naš neprijatelj i apatija, strah, odsustvo vere da se nešto može promeniti. A današnji dan, 5. oktobar, nas istorijski zavetuje na borbu. NOVA će ostati na svom doslednom putu, borba protiv Vučića ne sme da nam odvuče pažnju od borbe za bolju Srbiju, Srbiju koja će ući u EU, gde će građani bolje živeti, Srbiju koju će poštovati", ukazao je Movsesijan.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close