Movsesijan: Hitno smeniti direktorku Gradskog centra za socijalni rad!

Movsesijan: Hitno smeniti direktorku Gradskog centra za socijalni rad!

Beogradski odbor Nove stranke zahteva hitnu smenu v.d. direktorke Gradskog centra za socijalni rad Mikaine Stevanović i utvrđivanje poimenične odgovornosti radnika područnih beogradskih centara za socijalni rad, zbog očiglednih propusta u proceni rizika, koji su doveli do toga da za samo sedam dana živote izgube dve žene i četvorogodišnje dete.

- Evidentno je da već godinama centri za socijalni rad zatvaraju oči pred eskalacijom porodičnog nasilja i da, postupajući krajnje površno i nestručno, izlažu životnoj opasnosti žene i decu. Ne postoji opravdanje za činjenicu da se ispred ili u zgradi centra za socijalni rad dešavaju brutalna ubistva žena i dece. Puna odgovornost za ovo što se desilo u poslednjih sedam dana je na Gradskom centru za socijalni rad i direktorka momentalno mora da bude smenjena. Zahtevamo i da nadležni organi u najskorijem roku utvrde ko je počinio propuste koji su doveli do tragičnih ishoda - rekao je Aris Movsesijan, v.d.predsednika Gradskog odbora Nove stranke Beograd.

Nova stranka smatra da to što su radnici Centra u Rakovici povređeni u pokušaju da spreče ubistvo, ne umanjuje odgovornost samog Centra. Naprotiv, uvećava je, jer nije posao radnika da se biju sa nasilnicima, već je posao rukovodećih kadrova da adekvatno procene rizik i obezbede prisustvo policije. Oba ubistva počinili su ljudi koji su osuđivani bilo za nasilje u porodici, bilo za druga teška krivična dela, o čemu postoje podaci koje su radnici centara na Novom Beogradu i u Rakovici zanemarili.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close