Movsesijan i Eleković na skupu u Sarajevu: Evropska unija za Srbiju nema i ne sme imati alternativu

Movsesijan i Eleković na skupu u Sarajevu: Evropska unija za Srbiju nema i ne sme imati alternativu

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Foruma mladih NOVE Uroš Eleković učestvovali su proteklog vikenda na EU mentorskom programu, održanom u Sarajevu u organizaciji Evropskog liberalnog foruma.

Predstavnici Nove stranke analizirali su sa kolegama iz liberalnih partija regiona, ali i brojnim evropskim politikolozima i diplomatama, godišnji izveštaj Evropske Komisije i, u odnosu na pomenuti, izneli svoje viđenje napretka Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji. Iskoristivši priliku da kroz otvorenu diskusiju razmotre šta je do sada urađeno, a šta ono što je sledeći korak, Movsesijan i Eleković su, kao i ostali učesnici samita, posebnu pažnju usmerili na vladavinu prava i načine borbe protiv korupcije na svim nivoima.
 
 
Analizirajući moguće puteve i načine ekonomskog napretka zemalja u regionu, u cilju bržeg sustizanja ekonomija država EU, funkcioneri Nove stranke su istakli dosledno zalaganje svih članova NOVE za put ka punopravnom članstvu u EU, koja za Srbiju nema i ne sme imati alternativu. Da na tom putu imamo saveznike i snažnu podršku ne samo regiona, već i cele Evrope, dokazuju poruke Miomirke Melank, poslanice u Parlamentu BiH, holandskog diplomate i bivšeg člana socijalno-liberalne političke organizacije D66 Roberta Farla i Tereze Rajter, političke savetnice EU i članice austrijske liberalne političke akademije NEOS lab.
 
 
Tokom trodnevnog skupa posebna pažnja organizatora je bila usmerena na načine nacionalnog brendiranja i mogućnosti diplomatske promocije kroz stvaranje prepoznatljivosti države, ali i mogućnosti primene tzv. "zelenih politika" i načine ruralnog razvoja država u regionu.
 
 
Učešćem na EU mentorskom programu u Sarajevu Nova stranka je dodatno učvrstila bliske političke spone sa brojnim liberalnim grupacijama širom Evrope, uz čije ćemo savete i konstruktivnu diskusiju i ubuduće nastaviti svoje dosledno zalaganje za put evrointegracija, unapred se radujući sledećem susretu koji će biti upriličen već idućeg meseca u Ljubljani. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close