Movsesijan: Ministarka za rad da pruži jasan uvid u funkcionisanje ustanova socijalne zaštite

Movsesijan: Ministarka za rad da pruži jasan uvid u funkcionisanje ustanova socijalne zaštite

Nakon što je, po objavljivanju izveštaja nevladinih organizacija o stravičnim primerima sistemskog zlostavljanja u ustanovama socijalne zaštite, došlo do, opravdano, velikog uznemirenja javnosti, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan zahteva hitnu reakciju Ministarstva za rad.

Istakavši da se prava slika jednog društva najbolje vidi iz odnosa tog društva prema najslabijima, prema onima kojima je nesumnjivo potrebna pomoć, Movsesijan ukazuje da puka izjava nadležne ministarke Kisić Tepavčević da je u pitanju neistina ne predstavlja adekvatan dokaz o pravom stanju u pomenutim ustanovama.
 
"Duboko uznemiren detaljima izveštaja, koji je opravdano potresao i sve ostale građane Srbije, smatram da je ministarkina dužnost da jednoj ovako ozbiljnoj i delikatnoj temi ne pristupa putem izjava i saopštenja, već da smesta obiđe ustanove socijalne zaštite i kroz detaljnu istragu utvrdi pravu istinu. Iako bih lično voleo da su u pitanju lažni navodi, suprotna izjava Kisić Tepavčević nije dovoljan dokaz, jer su građani suočeni jedino sa opcijom da se opredeljuju kojoj strani će verovati na reč, a bez konkretnih dokaza i činjenica. Stoga apelujem na ministarku za rad da javnosti odmah da na uvid pravu sliku svakodnevice u ustanovama socijalne zaštite, uslove u kojima njeni korisnici žive, kao i analizu aktivnosti i postupaka zaposlenih, jer su u pitanju životi naših sugrađana koji sami sebi ne mogu da pomognu. Zbog toga je naša građanska i, iznad svega, moralna dužnost da im obezbedimo uslove za život dostojne čoveka koji živi u jednoj evropskoj državi 21. veka", zaključuje Movsesijan.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close