Movsesijan: Pad u varvarstvo

Movsesijan: Pad u varvarstvo

Svojevremeno je Srđa Popović za Miloševićevu tranziciju iskoristio izraz „pad u varvarstvo“. Govor koji smo čuli od Aleksandra Vulina, predsednika Pokreta socijalista i ministra unutrašnjih poslova je na tragu tog termina i postupaka koji su iz toga sledili, ukazuje predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

"Izmišljanjem spoljašnjih i unutrašnjih neprijatelja koji imaju za cilj uništenje srpskog naroda, Vulin poseže za možda najpogubnijim narativom čije smo posledice proživeli pre nešto više od dvadeset godina. Večito kostimirani trbuhozborac Aleksandra Vučića, posegao je za izazivanjem nesigurnosti i stvaranjem lažnog osećaja ugroženosti Srba, kako u Srbiji, tako i „gde god oni žive“, pokličima uz vitlanje kažiprstom kao pretnja izmišljenim neprijateljima",objasnjava Movsesijan.

Lider NOVE dodaje da je ovaj put Vulin ušao u ulogu čoveka iz vremeplova, igrajući ulogu poražene politike zbog koje Srba više nema tamo gde su nekad živeli i gde su ih Vulin i njegovi pajtaši „branili“.

"Prvo pokliči i huškanje, a onda ostavljanje golorukog naroda na milost i nemilost probuđenom zlu. To je ta retorika bezumlja i ksenofobije, ta praskava koještarija tobož velikih reči jednog malog čoveka za koga se ne zna da li je komunista, socijalista, radikal, nacionalista... Šta god da je Vulin, a izgleda da nije ništa, njegov govor jeste pad u varvarstvo, s tim što je visina s koje se danas pada mnogo veća zbog proteklog vremena, tokom kojeg ovaj pajac ništa nije naučio", zaključuje Movsesijan.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close