Movsesijan: Počinjemo pripreme za beogradske izbore

Movsesijan: Počinjemo pripreme za beogradske izbore

- Beogradski izbori velika su šansa za početak promene aktuelnog režima. Tu priliku ne smemo prokockati i zbog toga Nova stranka bez odlaganja kreće sa konkretnim pripremama za ove izbore – rekao je Aris Movsesijan, vršilac dužnosti predsednika Gradskog odbora Beograd NOVE.

Nakon što je preuzeo dužnost rukovođenja beogradskim odborom Nove stranke, Movsesijan je istakao da su poslednji, predsednički izbori pokazali da opozicija nije u stanju da adekvatno realizuje kontrolu izbora. Uz klimave institucije i raznovrsne manipulacije izbornim procesom, nije dovoljno građane samo pozivati da izađu na glasanje, naveo je on, već im garantovati da će njihov glas zaista biti izbrojan i siguran, a oni bezbedni od ucena i pritisaka.

- Kontrola izbora je ono što garantuje njihovu legitimnost, a svedoci smo da je u poslednjih nekoliko izbornih ciklusa ona podbacila. Veliki je to posao, a upuštanje u njegove pripreme dan pre raspisivanja izbora je već predaja bitke. Zbog toga će NOVA stranka već u narednim danima krenuti sa ozbiljnim organizacionim pripremama, izgradnjom resursa, a potom i obukama za sprovođenje i kontrolu izbora – rekao je Movsesijan.

On je naveo i da će beogradski odbor NOVE tokom narednih sedmica još intenzivnije nastaviti da sarađuje sa građanima na lociranju gorućih problema prestonice i izradi rešenja, u skladu sa programskim usmerenjem NOVE.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close