Movsesijan: Preciznošću u podacima savladati strah i paniku kod građana

Movsesijan: Preciznošću u podacima savladati strah i paniku kod građana

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan uputio je danas javni apel za preciznim izveštavanjem javnosti o epidemiji koronavirusa, jer podaci o broju testova, testiranih osoba ili, kako smo nedavno imali slučaj - broju respiratora, nikako ne smeju biti tajni.

Podsetivši da se i u porodici tačno zna koliko ima para, hrane i ostalih potrepština, pa se planira potrošnja i nabavka, Movsesijan je istakao i da će se upravo preciznošću podataka smiriti panika nastala među građanima.
 
"Na pitanje novinara koliko imamo testova za COVID19, odgovor je bio "dovoljno". Nije problem reći koliko ih imamo, koliko je Kina poslala, koliko će ih još stići... To je čak i dužnost, jer se time ne ostavlja građanima da maštaju šta znači "dovoljno". Viče se takođe preko televizora na penzionere koji izlaze iz kuća, pa ja imam predlog da se u toku dana obezbedi jedan sat u kojem će oni moći da prošetaju i nabave šta im je potrebno, a da se ostali građani u tom satu povuku", podvukao je Movsesijan.
 
On je dodao i da je preciznost neophodna kod klasifikacija ko sme, a ko ne sme da ide na posao, jer to ne sme biti proizvoljno pitanje.
 
"Kako smo skloni subvencijama, mislim da je država u stanju da pomogne svima koji u ovom trenutku nisu u mogućnosti da ostvare zaradu. Na kraju, tu je i pitanje izbora, koji jesu odloženi, ali nije objašnjeno da li će onog dana, kada se nastavi izborna procedura, izbori krenuti ispočetka, ponovo se prikupljati potpisi, ili ćemo samo nastaviti tamo gde smo stali. To su sve važne stvari koje građani u ovom trenutku moraju da znaju. Dakle - preciznost, preciznost, preciznost", zaključio je predsednik Saveta NOVE. 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close