Movsesijan: Smena direktorke CSR nije ni "glupost" ni "dodvoravanje narodu"

Movsesijan: Smena direktorke CSR nije ni “glupost” ni “dodvoravanje narodu”

Iz prekjučerašnjeg unutrašnjeg monologa predsednika države na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, građani su imali priliku da saznaju kako se on ne slaže sa smenom direktorke Gradskog centra za socijalni rad i da smatra da je gradonačelnik loše uradio jer je „izašao u susret nekima koji su tražili gluposti, da bi se dodvorio narodu“.

Slažem se sa predsednikom države da gradonačelnik loše radi. Mi to u Novoj stranci znamo i govorimo odavno. Ali isto tako znamo da između dve tragedije u centrima za socijalni rad, direktorka Gradskog centra nije preduzela apsolutno ništa da se zločin na pragu ove institucije ne ponovi. I nečinjenje povlači odgovornost. Zato smo tražili hitnu smenu i to je sve samo ne glupost kako je to Aleksandar Vučić okarakterisao.

Da li je glupost i to što se direktorka oglušila o preporuke nadležnog Ministarstva kada su pre devet meseci utvrđeni nedostaci u radu CSR na ovom slučaju? Niti je glupost, niti je ona reagovala. Da li je glupost što su se policija i pravosuđe oglušili o svaki signal koji je ukazivao na moguću tragediju? Niti je glupost, niti su reagovali na adekvatan način.

Kako je moguće da, kako je rekao ministar Đorđević, Komisija za procenu iz klinike „Dr Laza Lazarević“ ne prepozna porodično nasilje i njihovi veštaci i stručnjaci procene da čovek sa šest poremećaja ličnosti treba da viđa dete, prvo dva puta nedeljno, a kasnije, na žalbu majke, jedanput? Ko je stavio potpis na takvu procenu na osnovu koje je doneta odluka? I još važnije – zašto je to uradio?

Da je ovo sve glupost, moguće je jedino u unutrašnjem monologu predsednika Srbije.

Nova stranka će nastaviti da prati i zahteva od nadležnih primenjivanje zakona i struke, da se ovakve tragedije više ne bi događale kao posledica loših i nestručnih odluka državnih službenika.

 

Aris Movsesijan, v.d. predsednika Gradskog odbora Nove stranke Beograd

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close