Movsesijan: Smesta istražiti kako Vulin odgovara na tekst koji nikada nije objavljen

Movsesijan: Smesta istražiti kako Vulin odgovara na tekst koji nikada nije objavljen

Povodom skandala u kome je ponovo akter ministar Vulin, predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan zahteva da se odmah istraži kako je moguće da ministar odgovara na tekst Dragana Šutanovca koji nikada nije objavljen.

“Prisluškivanje i praćenje političkih neistomišljenika je na ovom području učestala stvar, ali se retko dešavalo da se ti podaci na ovako brutalan način koriste u javnosti. Na taj način je prekršen niz zakona,pa i sam Ustav Republike Srbije. Za ovakvo praćenje potrebno je da postoji sudski nalog u kome mora da stoji ko, zašto i koliko dugo se prati i prisluškuje. Pored toga, ovako prikupljeni podaci, čak i da su prikupljeni na zakonski način, ne smeju se koristiti u svrhe političkog razračunavanja. Dakle, u pitanju je kršenje osnovnih ljudskih i zagarantovanih prava na privatnost i zloupotreba istih”, navodi Movsesijan.

Zbog svega ovoga, Nova stranka zahteva od tužilaštva da što pre pokrene istražne postupke u vezi sa ovim slučajem i odmah obavesti javnost o ishodu slučaja. Ukoliko se sumnje pokažu kao tačne, zahtevaćemo hitnu ostavku ministra Aleksandra Vulina, ukazuje Movsesijan.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori