Movsesijan u Kranju sa liderima ALDEa

Movsesijan u Kranju sa liderima ALDEa

Lider NOVE Aris Movsesijan, sastao se sa u Kranju, na marginama samita predsednika i premijera EU, sa liderima iz ALDE, stranke evropskih liberala.

„Mi na Balkanu idemo ka EU tako što gledamo unazad. Gledamo u istoriju. I onda nam se desi da se tako zagledani unazad saplićemo na razne prepreke koje usled toga ne vidimo. Hajde da mi liberali počnemo zajedno da gledamo ispred sebe. Da ne gledamo u istoriju, nego da pišemo i stvaramo istoriju.
Pored stabilnosti na koju se stalno pozivamo, potrebna nam je i kreativnost. Nova kreativnost, kojom ćemo izaći iz ove stranputice kojom smo očigledno zajedno krenuli.
Suguran sam da dolazi period u kome će i EU i Zapadni Balkan pronaći način da danas nerešive probleme učinimo rešivim.“ – istakao je Movsesijan na sastanku na kome su, između ostalih prisustvovali premijer Luksemburga Havijer Betel, Estonije Kaja Kalas, Belgije Aleksandar De Kroom, kao i Roman Jakič predsednik LIBSEENa.

Ovo je prvi put da su najviši predstavnici ALDE-a imali sastanak sa svim liderima liberalnih političkih stranaka regiona i na ovom sastanku je potpisan zajednički stav lidera liberalnih političkih partija Zapadnog Balkana u kome se navode planovi i strategije za budućnost na temu pristupanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Posebno treba istaći zahvalnost ljudima bez kojih ovaj, jako važan sastanak, ne bi bio održan, a to su Ilhan Kujčuk, kopredsednik ALDEa, Roman Jakič, predsednik LIBSEENa, Emil Kirjas, potpredsednik Liberalne internacionale i senator Timi Duli.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close