Movsesijan uputio zahtev komorama da organizuju kolege iz lekarske struke

Movsesijan uputio zahtev komorama da organizuju kolege iz lekarske struke

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan uputio je danas zahtev Lekarskoj komori Srbije, Stomatološkoj komori Srbije i Komori medicinskih sestara i tehničara da organizuju kolege iz lekarske struke u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Ako se dobro organizujemo, i građani će biti spokojniji, poručio je Movsesijan, inače doktor stomatologije koji već 30 godina radi u struci, istakavši da su konsolidacija i solidarnost ono što nam je svima sada najpotrebnije.
 
"Pred nama su dani velikih izazova i pažnja građana Srbije će biti usmerena baš na nas, zdravstvene radnike. Borba koja nam predstoji neće trajati kratko, zbog toga apelujem na naše komore da otvore mogućnost za prijavljivanje volontera. Komore imaju evidenciju o osposobljenosti i validnosti naših licenci, a u najskorije vreme možemo očekivati da će naše koleginice i kolege biti desetkovani i da neće moći da odgovore zadacima zbog prirode posla koji obavljamo", upozorio je on, istakavši da je potrebno napraviti „rezervni sastav“ koji bi u svakom trenutku mogao da dopuni eventualni nedostatak ljudskih resursa u zdravstvu.
 
Predsednik Saveta NOVE je naveo i da, ukoliko stomatolozi budu znali gde da se prijavljuju, cela stvar će biti olakšana, a lakše će i oni koji organizuju zdravstvenu zaštitu tokom trajanje epidemije moći da popune sastav ljudstva.
 
"Siguran sam da veliki broj zdravstvenih radnika ima malu decu i da je neophodno pomoći im organizovanjem čuvanja dece dok su školske i posebno predškolske ustanove zatvorene. Ako se dobro organizujemo i građani će biti spokojniji, a to nam je preko potrebno dok traje ova borba", zaključio je Movsesijan.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close