Movsesijan za RTV: Vreme je da opozicija zajedno nastavi borbu za izborne uslove

Movsesijan za RTV: Vreme je da opozicija zajedno nastavi borbu za izborne uslove

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan poručio je danas, gostujući u emisiji "Politbiro" Radio-televizije Vojvodina, da je NOVA uveliko u kampanji, bila ona kampanja za izlazak za izbore ili za bojkot, a da će odluku o učestvovanju na izborima doneti kada oni budu raspisani.

Movsesijan je podsetio da u prvoj tački Sporazuma sa narodom stoji da će se predstavnici opozicije zajedno boriti za izborne uslove, te da je, zbog manjih razdvajanja u opoziciji, došlo krajnje vreme da se tom načelu vrate i ponovo sednu za isti sto. Osvrnuvši se na nedavno okončane pregovore vlasti i opozicije, uz posredstvo evroparlamentaraca, on je naveo i da niko nije ni očekivao da će njihov epilog biti apsolutno demokratski izborni uslovi, ali da su neke manje, pa donekle i nešto bitnije stvari postignute, te da je to potrebno dokazati na terenu.
 
"Kada su mediji u pitanju, konkretno RTS i RTV, neophodno je da u informativnom programu počnu da izveštavaju o svemu što se dešava u društvu, a ne samo o predsedniku Vučiću. Da li će REM raditi svoj posao je pitanje u koje ja, kao političar, ne bih želeo da se mešam. On je tu kao jedan korektivni faktor i šta on radi znaju novinari. Mi smo, za razliku od bojkota, proglasili borbu. Dakle nastavljamo borbu za još bolje izborne uslove. Ove izmene nisu dovoljne, ali je važno stvoriti atmosferu u kojoj imate prava na izbor. Danas je televizijski gledalac osuđen da traga za potvrdom svog mišljenja. A svi znaju šta se u državi dešava. Mediji služe da tu sliku upotpune", objasnio je Movsesijan.
 
Predsednik Saveta Nove stranke dodao je u nastavku i da je efekat napuštanja Parlamenta dela opozicije doveo do pritiska na vlast da mora nešto da promeni. Vreme je, ukazao je, da se građanima ponudi jasna politika.
 
"Mi se zalažemo za vrednosti EU. Borimo se za to i to je ono što nam daje mogućnost da ostanemo proevropski liberali. Ograničen je broj stranaka i pokreta sa kojima, zbog ideologije, možemo razgovarati o potencijalnim koalicijama. Ukrupnjavanje je nešto što će sigurno biti proces u narednom periodu u Srbiji. Iz NOVE niko nikada nije sarađivao sa predstavnicima vlasti i takav epitet nam sigurno niko ne može dati", zaključio je Movsesijan.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika Saveta Nove stranke Arisa Movsesijana u emisiji "Politbiro" možete pogledati na linku u nastavku:
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close