Movsesijan za TV Šabac: Građani su tražili svakodnevne proteste

Movsesijan za TV Šabac: Građani su tražili svakodnevne proteste

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan objasnio je da je tzv. Slobodna zona, kojom su protesti #1od5miliona uvedeni u novu fazu, odgovor na zahtev građana da okupljanja postanu svakodnevna, kao i da je dokazala da je moguća konstruktivna saradnja opozicije.

"Svi su govorili da su lideri sujetni i da ne mogu da sednu da se dogovore. Slobodna zona je pravi mali otvoreni Parlament i dokaz da smo konačno postavili osnovne parametre demokratije i da želimo da ih vratimo", objasnio je Movsesijan za TV Šabac. 

Komentarišući teške reči koje na račun opozicije dolaze od samog državnog vrha, predsednik Saveta NOVE istakao je da, ukoliko npr. njega, kao nekoga ko je celog života na pacifističkoj strani, neko naziva "fašistom", onda upravo taj neko "kod stručnjaka treba da se raspita šta mu je".

"Niko ne poziva na nasilje, gde vi vidite ovde nasilje? Nema ga nigde! Slobodna zona je najmirnija stvar, postavili smo šator gde se ljudi druže, pričaju sa političarima i između sebe, organizuju se debate, dešava se sve ono što ne može da se desi u medijima, gde mu je mesto", naveo je on.

Podvukavši formiranje stručnog tima čija je uloga da predoči osnovne postulate s kojima bi se izašlo pred tim javnog servisa, ukoliko se uslovi za to ispune sa druge strane, Movsesijan je dodao i da "sam RTS nije glavni dirigent orkestra propagande".

"Političari ne treba da utiču na tu kuću, kao ni na TV Šabac ili bilo koga drugog. Ne treba da utiču na policiju, pravosuđe, nećemo mi hapsiti, ne sme to nikada političar da radi. To je stvar koja, za početak, služi građanima, a time treba da se bavi profesija. Vreme će učiniti svoje. Mi jesmo tvrdoglav narod, ali mislim da se konačno ta tvrdoglavost okreće na našu stranu", zaključio je on na subotnjem protestu u Beogradu.

Kompletan snimak izjave predsednika Saveta Nove stranke za TV Šabac možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close