Movsesijan za TV Šabac: Prvo dogovor političkih aktera, pa onda pred medije

Movsesijan za TV Šabac: Prvo dogovor političkih aktera, pa onda pred medije

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan prokomentarisao je, uoči protesta protekle subote, naboj građanske energije nezadovoljstva, istakavši da nije bio pristalica pojedinih predloga organizatora da se jajima gađa zgrada javnog servisa Srbije, već da skupovi treba da ostanu u znaku unutrašnje pobune u ljudima, za koju je pitanje vremena kako će biti dalje definisana.

On je, gostujući u programu uživo televizije Šabac, za čije potrebe izveštavanja sa protesta je centrala NOVE i ovog vikenda bila pretvorena u improvizovani studio, objasnio da je zatvorenost medija greška svakog diktatorskog režima, jer je onda ventil u vidu građanske pobune neminovan.

“Taj fluid uvek nađe načina da se ispolji i u ovom trenutku to je ulica. Ne možemo reći da se energija rasipa, ona se širi, jer imamo proteste širom Srbije. Oni su nešto manji u manjim sredinama, što je i normalno, jer se tu svi poznaju i strah je veći. Problem je i neinformisanost, jer nemaju svi Fejsbuk i Tviter. Lično mislim da su mediji druga instanca, a prva je dogovor između političkih aktera, bile to političke stranke, pokreti, građanske inicijative… Prva stvar koja mora da se desi jeste da se ti ljudi između sebe nešto dogovore, pa tek onda izaći pred medije”, podvukao je Movsesijan.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Saveta Nove stranke možete pogledati na našem YouTube kanalu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close