N1: Živkovićeva tri kandidata "kao tri prsta" za izbore u aprilu

N1: Živkovićeva tri kandidata “kao tri prsta” za izbore u aprilu

Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da bi novi parlamentarni izbori i izbori za Grad Beograd, uz redovne predsedničke, bili dobri za opoziciju. On nudi konkretan predlog - Sašu Jankovića za kandidata za predsednika, a da se DS i DJB dogovore oko kandidata za premijera i gradonačelnika Beograda.

- Ako pokušate da na neki razuman način tumačite šta misli Vučić, onda ste u velikom problemu, jer njegove odluke nisu razumne. Možemo da nagađamo da li je to inspiracija trenutka na nervnoj bazi ili je to neki njegov projekat za april sledeće godine - rekao je Živković za TV N1, odgovarajući na pitanje o nezvaničnim najavama raspisivanja i republičkih izbora na proleće.

Živković je ocenio da bi to bilo dobro za opoziciju, posebno za demokratsku proevropsku opoziciju.

- To je prilika da kažemo da možemo da se ujedinimo oko ideje, oko zajedničkog cilja i da napravimo efikasan mehanizam za zaustavljanje ove nenormalne vlasti - navodi.

Lider Nove stranke kaže da je ono čime treba da se bavi demokratska opozicija u Srbiji to da nađe najbolji odgovor na ovu situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Najbolji odgovor je oterati SNS i Vučića i njegove satelite i vratiti Srbiju na pravi put, naveo je. On smatra da to može da se uradi ukoliko se dogovore oko racionalnih ciljeva.

- Moj konkretan predlog je da ukoliko budu izbori za predsednika, za parlament i za Grad Beograd, da kandidat proevropske opozicije za predsednika bude Saša Janković, a da se Dosta je bilo i DS dogovore ko će da da kandidata za predsednika Vlade i gradočelnika. I mislim da je to potpuno logično po snazi, mogućnosti i po šansama. Ja vidim to kao srpska tri prsta, kao tri dobra rešenja za to iskušenje koje nam sprema Vučić, i mislim da je vreme da mi Vučiću pokažemo kako se napušta politička scena - dodao je.

Upitan da li LDP i SDS mogu da uđu u ujedinjenu opoziciju, Živković stranci Borisa Tadića daje neke šanse, ali Čedomira Jovanovića ne bi voleo da vidi u tom družini.

- LDP nema šta da traži u našem društvu, razumem sva iskušenja kroz koja su ta stranka i njen lider prolazili, ja ne računam na njih, ja ne bih mogao na njih da se oslonim - kaže Živković.

On ocenjuje da je SDS na "nekoj prekretnici", da se tu nešto dešava što bi oni sami morali najpre da reše. - A onda ćemo videti kako ćemo dalje zajedno, ako budemo zajedno - zaključio je lider Nove stranke.

 

Preuzeto sa: N1

mm

Press služba

Leave a Reply

Close