Na Međunarodni dan tolerancije upozoravamo na rast političkog ekstremizma u Srbiji

Na Međunarodni dan tolerancije upozoravamo na rast političkog ekstremizma u Srbiji

Na 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije, naša je dužnost da snažno upozorimo na zabrinjavajući rast ekstremizma u Srbiji, koji samo vodi još dubljem ukorenjivanju netrpeljivosti i nepoštovanju različitosti.

I mada Ustav Republike Srbije jasno zabranjuje sve vrste diskriminacija, propisi se, poput svih ostalih u državi, ili ne primenjuju ili selektivno primenjuju, a društvo, svakodnevno suočeno sa poražavajućim temama na naslovnicama tabloida ili u udarnim terminima najgledanijih televizija, koje propagiraju primitivizam, govor mržnje, nasilje prema ljudima druge vere, boje kože, seksualne orijentacije, političkih uverenja, sve dublje tone u netoleranciju.

Prihvatanje različitosti i njeno usađivanje u temelje našeg društva jeste zadatak pred kojim svi moramo nastupiti ujedinjeno, iznad svega zbog budućih generacija, koje ne smeju stasavati pod teretom prošlosti u kojoj su se radikalni stavovi i ekstremno desničarenje oteli kontroli.

Srbiji je mesto među država Evropske unije 21. veka, a kao takvoj, mesto i među demokratskim zemljama, čija je tolerancije jedan od osnovnih principa, za koju se NOVA stranka dosledno i snažno zalaže u svim segmentima svog političkog delovanja. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close