Na ulice Srbije sa jednakim žarom! Do konačne pobede!

Na ulice Srbije sa jednakim žarom! Do konačne pobede!

Proteklih nedelja Beogradom je zavladala energija promena koja je munjevito zahvatila i celu Srbiju. Svako ko je bio u koloni među desetinama hiljada nezadovoljnih građana bio je karika bez koje pobede nema.

Zato je naša politička, građanska i moralna dužnost da sa jednakom snagom i verom ostanemo deo lanca koji je već poveo Srbiju jednim drugim putem, lanca koji će je i dovesti do konačnog cilja - demokratske, uređene države u kojoj se poštuju ljudska prava i čovekovo dostojanstvo, u kojoj se mediji ne gaze, a različitost poštuje, u kojoj je raskinuta spona kriminala i države, a nadležni organi rade svoj posao. Zato i ove, kao i proteklih pet subota zaredom, Nova stranka ponavlja jasne zahteve da se smene ministar policije, ministarka pravde i republička javna tužiteljka, da izborni uslovi konačno budu fer i pošteni, a opozicija dobije prostor na javnom servisu koji plaćaju svi građani Srbije.

Za navedeno, sa krunom u vidu vladavine prava, borimo se sa jednakim žarom kao i prvog dana od osnivanja NOVE i nastavićemo i danas, stojeći uz građane na ulicama širom zemlje, spremni da preuzmemo odgovornost koju nosi ozbiljno bavljenje politikom i ne stideći se tog zvanja koje su drugi okaljali.

Stoga još jednom pozivamo članove i simpatizere Nove stranke da nam se u 18h pridruže u protestnoj šetnji i da zajedno dokažemo da Srbija mora i može bolje. Do konačne pobede!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close