Na Zvezdari ništa novo

Na Zvezdari ništa novo

Posle tri meseca nerada Skupštine opštine Zvezdara, juče smo, na konačno održanoj skupštinskoj sednici, svedočili još jednoj farsi zvanoj naprednjačko shvatanje demokratije.

Kad su pre dve godine započeli svoju vladavinu na Zvezdari, izvršnu vlast su predstavljala 9 većnika, da bi danas uznapredovali do cifre od čak 13 većnika. Napredno naravno: godišnje dva miliona dinara para poreskih obveznika po jednom većniku, pa izračunajte.

Godišnji izveštaji tih istih članova Veća, još veća bruka! Počev od izvesne i nijednom viđene većnice Nevene Milivojević, koja nas za dve godine niti jednom nije udostojila svojim prisustvom na skupštinskoj sednici, što predstavlja totalni slom poimanja demokratije. Zamislite da imate člana Vlade Srbije kojeg niko nije video - to je isto to, samo na lokalu. Dakle, Nevena Milivojević je svoj godišnji rad sažela na jednu i po stranu izveštaja o radu Kancelarije za mlade, koji više lii na „copy-paste“ jednog drugog plana (i to u formi sižea), već viđenog i napisanog prethodnih godina!

Zatim su usledili jedan po jedan izveštaji, manje ili više slični ovom već pomenutom “copy-paste do besvesti”, pa do najvažnijeg i po ingerencijama Opštine najvažnije oblasti, a to su poslovi na izdavanju građevinskih dozvola i inspekcijskog odeljenja nadležnog za građevinske i komunalne poslove. Dakle, od 1.060 predmeta u 2017. godini, svega 67 je dobilo građevinsku dozvolu, a ozakonjeno je 316 objekata (od famozne trospratnice nadzidane sa još četiri sprata kod pijace Đeram pa nadalje)! I na kraju, ono najvažnije: kao rezultat ukupno 326 rešenja građevinske inspekcije za uklanjanje objekata - uklonjena su tri manja objekta, u stvari kioska, dok su zgrade poput višespratnice u Ulici svetog Nikole 158, inače predviđene za rušenje, ostale na parcelama, gradnjom privedene kraju, a stanovi prodati!

Zaključak je da naprednjačka vlast nema nameru da se obračuna sa građevinskom mafijom koja razjeda već nagriženo tkivo opštine Zvezdara, a i šire u Beogradu. Ili možda svojim nečinjenjem, kao i  nereagovanjem, spuštenih pogleda, na kritiku odbornika opozicije za skupštinskom govornicom (zanimljivo je da je većnik zadužen za rad inspekcijske službe u tim trenucima bio van skupštinske sale, a prisutan satima pre toga), prećutno daju do znanja da su nemoćni u ostvarivanju reda i zakona u ovoj, možda i najvažnijoj opštinskoj delatnosti. Zašto je to tako, to je već pitanje za neke druge organe, poput Saveta za borbu protiv korupcije, policije, tužilaštva.

Pošto je naprednjačka vlast nesposobna da održi red i zakon u opštini Zvezdara, zahtevamo da svi kolektivno podnesu ostavke i da se raspišu izbori kako bi odgovornost za vođenje opštine preuzela neka druga vlast, odlučna i sposobna da se obračuna sa svim kriminalnim delatnostima na Zvezdari.

 

Autor: Aleksandar Ilić, odbornik Nove stranke u Skupštini opštine Zvezdara i predsednik OO Nove stranke Zvezdara

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close