Nadležni organi da stanu na put sramnim napadima Vučićeve marionete Šešelja na žene

Nadležni organi da stanu na put sramnim napadima Vučićeve marionete Šešelja na žene

Nova stranka najoštrije osuđuje još jedan besprizorni napad predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kome su kontinuirano na meti žene koje se bave javnim poslovima.

Tako se lideru ratnohušačke i fašističke retorike, koju smo nažalost mračnih 90-tih godina svi imali prilike da osetimo na svojoj koži, nakon novinarke dnevnog lista Danas, nije dopalo delovanje poverenice za ravnopravnost Brankice Janković, te se istim najprimitivnijim, mizoginim, seksističkim rečnikom obrušio i na nju.
 
Ono što posebno zabrinjava jeste što taj čovek, u odelu ratnog zločinca, godinama sedi u klupama Narodne skupštine Republike Srbije, vršeći poslanički funkciju i, pre svega, sramno svodeći zakonodavnu i kontrolnu ulogu Parlamenta na najniže grane, ravne vašarskim zabavama ili podizanju gledanosti rijaliti programa.
 
Ipak, glavni reditelj svake Šešeljeve cirkuske predstave jeste upravo samozvani predsednik Aleksandar Vučić, koji upornim ćutanjem i dopuštanjem pomenutog dokazuje da je radikalska perjanica zaista njegova marioneta za specijalne zadatke uništenja institucija i stvaranja nestabilnosti, klovn koji se uključuje svaki put kada je besprizornim atakom potrebno skrenuti pažnju sa još besprizornijeg, kriminalnog urušavanja države.
 
Nova stranka snažno apeluje na nadležne organe da se barem oni otmu iz tih okova i radeći samo svoj posao stanu na put ne samo ovim, već i svim ostalim istupanjima koja Srbiju polako, ali sigurno udaljavaju sa puta modernih, evropskih zemalja 21. veka, a vraćaju u decenije straha, mržnje i ratova, kojima je, kao i pomenutim političarima, zauvek mesto na smetlištu istorije. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close