Nakić: Skandalozno blage kazne za paljenje američke ambasade

Nakić: Skandalozno blage kazne za paljenje američke ambasade

- Izrečene samo uslovne kazne četvorici optuženih za paljenje američke ambasade u februaru 2008. godine, sramna je presuda Višeg suda u Beogradu – ocenjuje Đorđe Nakić, generalni sekretar Nove stranke.

On dodaje da su „neopravdano blage kazne verovatno posledica toga što su na vlasti upravo oni, nekadašnji radikali, sada preobučeni u nova odela i blago umiveni, koji su i pozivali na nasilje na ulicama“:

- Upravo su oni odgovorni za smrt demonstranta i paljenje i uništavanje stranog diplomatskog predstavništva. Ipak, do njih je sada nemoguće doći, pošto su nedodirljivi i nedostupni organima gonjenja. To je samo još jedan dokaz zloupotrebe vlasti i uticaja na rad i odlučivanje u sudovima.
U isto vreme dok se puštaju na slobodu palikuće i razbojnici, mladim ljudima koji su na civilizovan način izražavali svoj protest protiv ovakve nakaradne vlasti, stižu prijave i prate se kao da su, u najmanju ruku, traženi teroristi. Upravo zato, Nova stranka apeluje na sve časne sudije da rade svoj posao prema zakonu i savesti, a ne u strahu od siledžija koji su okupirali i razvlastili sve institucije u Srbiji.

mm

Press Služba

Leave a Reply

Close