Nakić za TV Šabac: Slobodna zona malo parče Srbije otvoreno za sve njene građane

Nakić za TV Šabac: Slobodna zona malo parče Srbije otvoreno za sve njene građane

Sekretar Nove stranke Đorđe Nakić objasnio je da su vođenje protesta širom Srbije preuzeli lideri opozicije uz saradnju sa organizacijom "1 od 5 miliona", što je bilo prisutno i od samog početka održavanja skupova, jer su političke stranke bile te koje su davale infrastrukturu i obezbeđivale tehničke neophodnosti.

"Studenti nisu imali dovoljno kapaciteta da sve to iznesu i mi smo im pomogli bez ikakvih obaveza. 13. aprila postalo je jasno da je ovo skup opozicije, kao i da su svi koji učestvuju protiv vlasti. Zajedničkim snagama i dalje učestvujemo u svemu, njihove kreativne ideje nam mnogo pomažu, jer su to ipak momci i devojke koji su u tome mnogo bolji nego mi", poručio je Nakić za TV Šabac na skupu u Beogradu uoči formiranja tzv. Slobodne zone u Pionirskom parku. 

On je dodao i uverenje da će se sve pomenuto završiti padom Vučića, kako bi bilo moguće organizovati Srbiju na jedan moderan, evropski način.

"Slobodna zona je jedno malo parče Srbije gde stvarno može da se kaže ono što se i misli, gde niko nikoga ne etiketira epitetima fašista ili nacista. U njoj svakog dana, 24 časa na dan, učestvuju sve opozicione partije, i biće dostupne svakom građaninu. Mi ništa od toga ne želimo da uništimo, već naprotiv da oslobodimo jedan mali deo Srbije. Tri zahteva su jasno izneta - slobodni izbori, normalno uspostavljanje REM-a i javnog servisa, i dok se to ne ispuni, nećemo skloniti Slobodnu zonu. Ostaćemo tu sve dok se ne bude "igralo" po istim pravilima. Zbog toga je i došlo do ovolikog bunta naroda, jer se vlast toliko osilila da je neophodno pomenuto učiniti zbog svih građana Srbije", zaključio je on.

Kompletan snimak izjave sekretara Nove stranke Đorđa Nakića možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close