Naoružane siledžije upale u dom predsednice odbora NOVE u Pećincima

Naoružane siledžije upale u dom predsednice odbora NOVE u Pećincima

-Sinoćni upad naoružanih kriminalaca u moj i dom mojih roditelja, nije napad samo na mene, već i na moju porodicu, zbog čega ću tražiti policijsku zaštitu. Pre četiri godine, otkako sam počela da se bavim politikom, SNS aktivisti su me upozoravali: „Okani se politike ili ćemo ti doći kući, znamo kad si sama s detetom.“ Pošto nisu uspeli da me zaplaše konstantnim šikaniranjem preko društvenih mreža, sinoć su pokušali i fizički – rekla je Jelena Grujić Ristić, predsednica Opštinskog odnora NOVE Pećinci, povodom sinoćnog prepada od strane trojice muškaraca naoružanih vatrenim oružjem.

Kako je ispričala na današnjoj konferenciji za medije, Grujić Ristić je sa suprugom i petogodišnjom ćerkom juče u večernjim satima, vraćajući se kući sa proslave, „iznenadila“ razbojnike koji su vršili premetačinu u njihovom domu. Dok je ona sa ćerkom bila u parkiranom automobilu u dvorištu, suprug je potrčao za razbojnicima, a jedan od njih uperio je pištolj u njega uz reči „J.... vas Vučić!“ Kako su u istom dvorištu dve kuće, jedna njenih roditelja i druga u kojoj stanuje sa svojom porodicom, razbojnici su izvršili premetačinu u obe, izvrnuli fioke i ormane, poobarali nameštaj, a da pritom nisu izneli ništa, iako je novac bio na vidnom mestu. Jedino što je iz fioke izvučeno i uredno ostavljeno na kuhinjski sto, jeste sveska sa zapisnicima sa sastanaka OO NOVE Pećinci kojim ona rukovodi.

Jelena Grujić Ristić već duže vreme prima ogroman broj pretnji putem društvenih mreža, što je i prijavljivala policiji. Poslednja serija dirigovanih napada desila se pre neki dan, zbog čega je prekjuče podnela novu prijavu. Nakon toga je na svom profilu napisala da je „ne mogu ničim zaplašiti, te da će nastaviti sa raskrinkavanjem prevara SNS-ovaca“. A onda se desio i sinoćni oružani napad.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković istakao je da je ovo „uvod u lokalne izbore u Pećincima koji se održavaju 24. decembra“, te da su „razulareni divljaci Aleksandra Vučića po sistemu mafijaških grupa napravili pokaznu vežbu za zastrašivanje, želeći da pokažu kako će se provesti svako ko pokušava politički da deluje na način koji ne odgovara vođi SNS-ovaca.“ On je podsetio i na to da je Jelena Grujić Ristić tokom republičkih i pokrajinskih izbora 2016. godine, aktivno učestvovala u borbi protiv izborne krađe, te je čak i fotografisala nekoliko slučajeva kupovine glasova, što je i prijavila policiji.

-Dok se vlast bavi izmišljanjem atentata i špijuna koji iskaču po beogradskim parkovima, vrši se najgora represija prema građanima. Primer su studenti Pavle Terzić i Gavrilo Vučetič, potom Tijana Hegić i Vladimir Perić šikanirani zbog performansa sa „peglanjem listića“, a sada imamo i brutalan napad naoružanih ljudi na našu predsednicu odbora iz Pećinaca.

Imam dve poruke. Vučiću poručujem: obuzdaj svoje kriminalce da ne bismo mi građani morali da uzvratimo zakonom dozvoljenim merama samozaštite. To ćemo učiniti ako u najskorije vreme, a to znači od ponedeljka, ne budu jasni dokazi da se u Srbiji promenilo nešto i da nema te strahovlade. A Nebojši Stefanoviću poručujem: Pusti policiju da radi svoj posao!

Narodna poslanica NOVE Marinika Tepić istakla je da je zapanjuje to što je policijski inspektor koji je vršio uviđaj sinoć stigao tek tri sata nakon poziva:

-Potpuno je neverovatna okolnost da policija reaguje sa tri sata zakašnjenja, a zadužena je za bezbednost svih meštanki i meštana Pećinaca. I to znajući da poziv stiže od meštanke koja već duže vreme prijavljuje pretnje i osećaj ugroženosti sopstvene bezbednosti. Da li je to tako zato što su u pitanju Pećinci, a ne Jajinci?

Tepić, koja je sinoć nakon brutalnog napada otišla u Pećince, izrazila je i razočaranje činjenicom da niko od novinara nije bio zainteresovan da dođe na lice mesta i objavi vest o brutalnom napadu.

-Jelena je danas došla u Beograd sa svojom ćerkom. Ona je danas ovde, a ne u svojim Pećincima, zato što se samo iz Beograda može glasno čuti poruka da su nečiji život ili bezbednost ugroženi. Činjenica da ona, ili bilo ko drugi, treba da dođe u Beograd da bi mediji preneli šta se dešava u Pećincima, mene poražava, i kao nekoga ko nije Beograđanka i kao građanku uopšte.

Poslanica NOVE ocenila je da je napad na Jelenu Grujić Ristić i njenu porodicu neoborivi dokaz da je Srbija postala država diktature:

-Taj proces prelaska iz autokratije u diktaturu je počeo da se odvija privatizovanjem svih bezbednosnih i policijskih službi, a konačno je ozvaničen pre neki dan, imenovanjem Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti.

Naposletku, Zoran Živković poručio je da Nova stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Pećincima 24. decembra ukoliko u narednih nekoliko dana, a najkasnije do početka decembra ne budu uhvaćeni kriminalci koji su upali u kuću predsednice opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori