Napad na NOVU u Zaječaru patološka posledica Vučićevog političkog nasilja

Napad na NOVU u Zaječaru patološka posledica Vučićevog političkog nasilja

Nova stranka ponovo se našla na meti SNS siledžija, ovog puta u Zaječaru. U noći između petka i subote izveden je vandalski napad na zaječarski odbor Nove stranke i tom prilikom polupano staklo na stranačkim prostorijama. To je, ocenio je predsednik NOVE Zoran Živković, patološka posledica političkog nasilja koje Vučić svakodnevno sprovodi.

- Sinoćni napad prava je ilustracija siledžijstva na kojem Srpska napredna stranka temelji kako svoje dosadašnje vladanje tako i celu predizbornu kampanju. Pored rekordnog broja izrečenih laži i neskrivenog govora mržnje, štangle i kamenice su njihovo sredstvo, kako i dolikuje primitivnoj politici – rekao je Živković i poručio građanima da ne pristanu na saušesništvo u besramnom ubijanju civilizacijskih tekovina, već da sutra na biralištima odbrane svoje pravo na slobodu.

Predsednik Gradskog odbora NOVE Zaječar Dragan Stamenković istakao je da nije iznenađujuće što je naprednjački primitivizam eskalirao u fizičko nasilje upravo u ovom gradu. Kako je naveo, Zaječarci se već više od godinu dana na uličnim protestima hrabro suprotstavljaju pokušajima lokalnih naprednjaka da strahom ovladaju njihovim gradom.

- Ovo nije samo napad na stranku koja se najdoslednije bori protiv brutalnosti Vučićevog režima. To je napad na demokratiju, slobodu i pravo svakog građanina da javno iskaže svoj politički stav. Nas to neće uplašiti, već ćemo sa istom žestinom nastaviti sa raskrinkavanjem bezakonja i samovolje ovog političkog kartela – poručio je Stamenković.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close