Napredna pravda

Napredna pravda

Danas su nas u moru vesti o ubistvima, nasilju, otmicama, huliganima itd. zatekle dve vesti koje jako dobro oslikavaju kakvo je pojmanje pravde SNSovaca.

Naime danas u toku dana su na nekoliko adresa stigle prekršajne prijave jedna iz Prekršajnog suda u Beogradu i devet iz Tužilaštva u Staroj Pazovi.

Dok Tužilaštvo ne reaguje na pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić, ono šalje prekršajne prijave mladim ljudima koji su želeli da iskažu svoje mišljenje protiv režima Aleksandra Vučića i njegovih pulena.

Pavle Terzić, student Fakulteta dramskih umetnosti, je danas ponovo dobio prekršajnu prijavu za, kako kaže u pozivu, organizovanje protesta protiv diktature, a devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska prava je dobilo prijave za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje kao i vređanje, vršenje nasilja, pretnje ili tuču na tribini osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina u Beškoj, gde su isti ti aktivisti YIHRa dobili batine od SNSovskih batinaša protiv kojih su podneli prijave.

Da li ova dva slučaja znače da Tužilaštvo isključivo podnosi prijave protiv mladih ljudi sa stavom? Da li je to što je Pavle sa svojim vršnjacima izašao na ulice da protestuje protiv aktuelnog režima poremetilo rast BDPa ili liderstvo u regionu? Da li su Anita, Jovana, Sofija, Marko, Ivan i njihove četiri koleginice veći problem ovog društva od promocije osuđenih zločinaca i širenja mržnje i netrpeljivosti?

Forum mladih Nove stranke ovim putem želi da pruži punu podršku devojkama i momcima koji su zbog svog mišljenja po ko zna koji put dobili prijave od Tužilaštva.

Takođe apelujemo na Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da konačno izađe iz zimskog sna i oglasi se kako o slučaju Marinike Tepić tako i o slučajevima ovih mladih ljudi.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close