Naprednjaci u panici nakon Živkovićevih pitanja o KiM na koja Vučić nema odgovor

Naprednjaci u panici nakon Živkovićevih pitanja o KiM na koja Vučić nema odgovor

Koliko besmisleno zvuče pokušaji članova Srpske napredne stranke i njihove optužbe da "predsednik Nove stranke Zoran Živković ne sme da se javno suoči sa Vučićem u Parlamentu, već se navodno služi lažima i podmetanjima", najbolje govori to što pomenute poruke dolaze upravo od onih čija je uloga u političkom životu Srbije svedena na Pavlovljev efekat.

Ne želeći da dalje dajemo medijskog prostora izvesnom članu Glavnog odbora SNS-a Petru Petkoviću, za koga niko ne bi ni čuo da postoji da ne objavljuje besmislena saopštenja ili se eventualno upinje da što snažnije aplaudira ili skandira "Aco, Srbine" ne bi li ga šef čuo na sednicama GO. Ili je to možda isti onaj Petar Petković koji je svojevremeno bio portparol Vojislava Koštunice, baš u trenutku kada je on, kao predsednik, amnestirao albanske teroriste 2000. godine i kada je BIO premijer, 2008. Kosovo proglasilo nezavisnost? 

Zato ćemo nesrećnog Petkovića, koji je danas zamenik Marka Đurića, pošto očigledno nije svestan da od toga veće uvrede u Srbiji nema, ukratko upoznati sa činjenicama. Zdravorazumskim, mislećim bićima, koja i u životu uopšte, pa i samoj politici, nastupaju sa odlučnim stavom nije danas mesto u sali među hordom čiji je koeficijent inteligencije sveden na glasanje na zvuk zvonca, nije im mesto među onima koji se oglašavaju arlaukanjem, zviždanjem i sitnim prizemnim podmetanjima kako bi ukinuli i poslednji opozicioni glas u Narodnoj skupštini.

Upravo su ti, kao pomenuti Petković i njegove stranačke kolege, u potpunosti obesmislili ulogu ove institucije, ugasivši svaki prostor za dijalog, baš zato što se istog plaše. Vi ste ti, Petkoviću, koji se plaše suočavanja, zato vaš veliki vođa, uprkos silnim obećanjima, ne sme već 7 godina da izađe na duel sa gospodinom Živkovićem, jer zna da bi u samo par minuta i on i njegova kriminalna ekipa u potpunosti bili raskrinkani. To je zapravo ono što vas je toliko zabolelo, pa morate da se krijete iza piskaranja saopštenja - Živkovićeva jučerašnja jasna pitanja o Kosovu i Metohiji, na koja Vučić nema odgovor.

A što se učešća Zorana Živkovića u parlamentarnom životu tiče, dovoljno govori podatak da je svih ovih godina koliko traje vaš saziv, biran za najaktivnijeg narodnog poslanika. Zato se i ovoga puta odlučio za aktivan bojkot i zato će i danas u holu Skupštine ponoviti ista ona pitanja na koja Vučić ne sme da odgovori. I ponavljaće ih sve dok ti silni Vučići, Dačići, Vulini, Đurići, pa i nesrećne Đurićeve imitacije poput Petkovića, zauvek svoje mesto ne nađu na crnoj strani političke istorije Srbije, gde i pripadaju. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close